ShippingWatch

Olieserviceselskab massefyrer i Norge

Det amerikanske olieserviceselskab National Oilwell Varco fyrer 1500 i Norge, skriver Dagens Næringsliv. Det sker få uger efter, at selskabet meldte afskedigelser ud for ansatte i Danmark.

Foto: Statoil

Den norske del af det amerikanske olieserviceselskab National Oilwell Varco fyrer nu 1.500 medarbejdere, hvoraf 900 er fastansatte. National Oilwell Varco har i alt 5.000 ansatte i Norge.

Det skriver Dagens Næringsliv.

"Bagrunden for afskedigelserne er de store ændringer i markedssituationen i vores branche i sidste del af året med færre investeringer og lavere salg af nyt udstyr. Den usikre markedssituation fører også til, at vi i dag ikke kan sige, hvor omfattende afskedigelsesprocessen vil blive på længere sigt," skriver selskabet i en pressemeddelelse.

National Oilwell Varco leverer blandt andet service til det store Johan Sverdrup felt.

Meldingerne om de norske fyringer kommer et par uger efter, at også den danske del af National Oilwell Varco afskedigede hver tiende medarbejder, i alt 73 personer.

"Olieprisen er henover en periode på de sidste 12 måneder faldet fra et tidligere stabilt leje på 100 dollars per tønde råolie til et niveau på 50-60 dollars grundet globale ændringer i udbud og efterspørgsel efter råolie og naturgas. Det har fået en lang række olieselskaber til at bremse op med deres planlagte investeringer i nye offshore olie & gas feltudviklinger, hvilket igen har betydet en kraftig nedgang i ordreindgang hos National Oilwell Varco Denmark I/S med hovedkontor i Brøndby og produktion i Kalundborg," skrev National Oilwell Varco i en pressemeddelelse.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

National Oilwell Varco er amerikansk og købte i 2012 danske NKT Flexibles, et selskab i NKT-familien, der var blevet udskilt fra NKT Cables.

42 færre offshorerigge i arbejde på et år 

Dansk olie-serviceselskab fyrer hver tiende  

1000 danske job i fare efter olieprisens styrtdyk 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs