ShippingWatch

OWs risikochef: Vi skulle aldrig have været på børsen

Allerede tilbage i 2008 eller et år efter at kapitalfonden Altor havde overtaget virksomheden var OW Bunker i en livstruende krise, der kunne have kostet den livet, fortæller OW Bunkers daværende risikochef Kenneth Rosenmeyer i ny bog.

Foto: Kasper Palsnov/Jyllands-Posten

En konkurs i OW Bunker var tæt på at indtræffe allerede i 2008, fortæller den tidligere nøglemedarbejder i den krakkede bunkervirksomhed, risk manager Kenneth Rosenmeyer i en ny bog.

"Selskabet skulle aldrig have været på børsen, som det skete, og skulle det endelig have været der, så skulle det enten være uden risikostyringen eller med en fortælling om, hvad risikostyringen lavede, og hvor stor risikoen reelt var," siger Kenneth Rosenmeyer i bogen ifølge dagbladet Børsen.

Allerede tilbage i 2008 – et år efter at kapitalfonden Altor havde overtaget virksomheden – var koncernen i en livstruende krise, der kunne have kostet den livet.

Kun ved akut at sælge optioner på ikke mindre end 500.000 ton olie skrabede virksomheden 25 mio. dollar i kassen, så man blev i stand til at betale sine regninger, fremgår det af bogen "OW Bunker – insidernes fortælling og det dramatiske kollaps", der er skrevet af journalist Jakob Skouboe.

Bogen bygger på samtaler med op mod 30 tidligere ansatte, herunder den tidligere risk manager i OW Bunker, Kenneth Rosenmeyer.

Han var i selskabet i ti år og kendt for at tjene svimlende summer hjem til virksomheden på spekulation. Men han smækkede med døren til OW Bunker dagen efter, at selskabet blev børsnoteret i marts 2014 – for igen at assistere, da selskabet i oktober sidste år var i krise.

Kenneth Rosenmeyer var en central person i OW Bunkers forberedelse til en børsnotering i marts i år.

3.500 aktionærer i kamp mod OW Bunkers top

OW Bunkers topchef hentede oprydder hjem i oktober

Pludselig bankede det på døren hos OW...

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere