ShippingWatch

Blue Water Shippings bundlinje vokser med 80 procent

Esbjerg-selskabet Blue Water Shipping har haft et godt 2014, hvor bundlinjen er vokset med 80 procent, og omsætningen er øget med 11 procent. "Vores position er styrket med øgede markedsandele," siger adm. direktør i Blue Water Shipping, Kim Hedegaard Sørensen.

Foto: Presse

Blue Water Shipping meldte allerede før jul 2014 ud, at selskabet forventede at levere gode resultater for hele året, og nu er de endelige tal kommet.

Selskabet med base i Esbjerg leverede en omsætning i 2014 på 4,98 milliarder kroner, en vækst på 11 procent fra 4,48 milliarder kroner i 2013 og væsentligt højere, end Blue Water Shipping forventede i december. Samtidig steg resultatet før skat - det vil sige bundlinjen - til 63 millioner kroner i 2014. Det var en vækst på 80 procent fra 35 millioner kroner i 2013.

"Vi ser vækst i alle forretningsområder, og vores vækst er noget større end markedets. Vi er ekstra tilfredse med, at omkring 80 procent af væksten er organisk, da det betyder, at vi for alvor høster frugten af vores styrkede organisation. Væksten er ikke kommet af sig selv, men vores fokus i 2014 har primært været at forbedre vores resultat, og derfor er det glædeligt, at vores position er styrket med øgede markedsandele," siger Kim Hedegaard Sørensen, adm. direktør for Blue Water Shipping, i en pressemeddelelse.

Fokus har været på bundlinjen

Blue Water Shipping har af flere omgange fortalt til ShippingWatch, hvordan selskabet i 2014 havde særligt fokus på at øge bundlinjen frem for toplinjen efter omfattende investeringer i 2013, og det er også bundlinjen, som selskabet nu fremhæver som særlig positivt.

"Resultatet på 63 millioner kroner er meget tilfredsstillende, fordi det er noget over vores budget og meget over vores seneste resultat. Samtidig viser resultatet, at vi er på rette vej i forhold til vores planer om bedre indtjening gennem øget synergi og samspil i hele organisationen. Jeg forventer derfor, at vi i 2015 kommer til at levere et resultat på mindst samme niveau, og resultaterne for årets første måneder viser gode positive tendenser, men vi ved også, at der skal arbejdes hårdt på at komme i mål," siger Kim Hedegaard Sørensen.

Udover at fortsætte udviklingen med en stærk bundlinje har Blue Water Shipping planer om at blive større i Norge, Sverige og Finland, hvor selskabet har investeret stort i de seneste par år.

"Endvidere er der fokus på den globale udvikling af kerneområderne olie, gas, vind og projekttransporter," skriver selskabet.

Semco og Blue Water indgår logistikaftale 

Blue Water et stykke fra målet i Norden 

Blue Water Shipping får bedre resultat i 2014 

Mere fra ShippingWatch

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs