ShippingWatch

HSH Nordbank beder EU om hjælp

Den store tyske shippingbank HSH Nordbank lægger i sit regnskab for første kvartal i år vægt på, at banken bliver nødt til at få hjælp fra sine ejere til at overkomme fortidens tabsgivende investeringer i shipping.

HSH Nordbank gik tidligere i maj i gang med i samråd med sine ejere, de to tyske deltaer Slesvig-Holsten og Hamborg, der i alt ejer 85 procent af banken, at se på muligheden for at udskille sine underskudsgivende shippinglån fra den øvrige bankportefølje. Målet skulle være at give banken en frisk start uden efterslæb fra sine dårlige shippinginvesteringer fra fortiden i form af tilførsel af kapital fra ejerne. En sådan model skal godkendes af EU-Kommissionen, hvis den skal blive til virkelighed.

Nødvendigheden af den mulighed understreger banken nu i forbindelse med sit regnskab for første kvartal, der blev offentliggjort fredag eftermiddag.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs