ShippingWatch

DFDS-aktien dykker efter nederlag i Den Engelske Kanal

DFDS-aktien faldt 6,5 pct. mandag morgen efter afgørelse om konkurrence på Den Engelske Kanal. Nordea finder afgørelsen yderst overaskende og sænker kursmål.

Foto: Carsten Bundgaard

DFDS-aktien faldt 6,5 pct. til 693 kroner ved åbningen mandag efter at have fået en dom i den såkaldte Kanal-sag i mod sig henover den forlængede weekend.

DFDS håber, at der stadigvæk er et sidste punktum at sætte i striden med det franske selskab Groupe Eurotunnel om færgesejlads på ruten mellem Dover og Calais i Den Engelske Kanal.

Det sagde rederiets administrerende direktør, Niels Smedegaard fredag til Ritzau.

"Vi er selvfølgelig overraskede over den her kendelse. Men det er en snæver afgørelse, og vi vil først og fremmest afvente, om de engelske konkurrencemyndigheder (CMA) appellerer kendelsen til den engelske Højesteret. De har en frist på fire uger," siger Niels Smedegaard til nyhedsbureauet.

Med to stemmer mod én omgjorde den britiske appelret Court of Appeal fredag en afgørelse, der tidligere på året beordrede Eurotunnels færger til at indstille sejladsen på ruten. Som følge af den tidligere afgørelse bebudede Eurotunnel i januar, at selskabet ville sætte sine tre færger i MyFerryLink til salg.

Nordea: Yderst overraskende

Nordea har mandag morgen sænket anbefalingen af DFDS-aktien til "hold" fra "køb" af Nordea. Banken sænker samtidig kursmålet til 710 kr. fra 825 kr., oplyser Nordea i en analyse mandag.

"Det (afgørelsen, red.) er yderst overraskende og betyder, at DFDS fortsat vil være udsat for konkurrence fra MyFerrylink (som Eurotunnel ejer, red.) på Den Engelske Kanal. Selv om der er udsigt til stærk aktivitet på den engelske kanal understøttet af høj økonomisk aktivitet i England, er det negativt, at vi nu som minimum vil se en forlængelse af MyFerrylinks aktiviteter på ruten," skriver Nordea.

DFDS: Ærgerlig beslutning på Kanalen 

DFDS taber sag på Kanalen 

DFDS har fået en uforudsigelig modpart på Kanalen 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs