Hyundai Heavy vinder afgørende LNG-ordre

Koreanske Hyundai Heavy Industries får med ordre på op til otte LNG-skibe for malaysiske Petronas til en samlet værdi af 1,7 mia. USD for alvor foden indenfor på LNG-markedet.
Foto: Statoil
Foto: Statoil

Det koreanske værft Hyundai Heavy Industries har sikret sig en stor aftale på otte LNG-tankere til Petronas fra Malaysia. Med aftalen om at skulle bygge otte skibe med en kapacitet på 150.000 kubikmeter LNG topper værftet de i forvejen gode takter for 2013. Værdien af den samlede kontrakt lyder på 1,7 mia. USD inklusiv option på yderligere fire nybygninger, skriver Asiasis.

Den koreanske analytiker Kim Hyun fra Shinhan Investment noterer, at det koreanske værft ikke tidligere har været involveret i så stor en ordre på LNG-nybygninger, fordi værftet siden 2005 ikke har kunnet følge konkurrencen på LNG-området.

Det ændres med et slag i denne store Petronas-ordre, hvor kunden har valgt den såkaldte Moss-skibstype, som kun Hyundai fremstiller.

”Når denne ordre er endeligt bekræftet, så vil værftets nye kontraktandel på gastankskib udvide sig til at være på over 20 procent. Der er dermed ikke længere grund til at tvivle på Hyundais konkurrenceevne i LNG-sektoren,” siger Kim Hyun.

Tidligere på måneden skrev ShippingWatch, at Hyundai Heavy Industries indtil videre har nået 92 procent af det årlige mål om ordrer for 13,75 mia. USD, svarende til 12,6 mia. USD. Med denne LNG-ordre er man endnu tættere på målsætningen for året.

Et andet af de tre værfter i koreas Big-3, Samsung Heavy Industries, har godt fat på andre dele af LNG-markedet, og i deres seneste opgørelse for 2013 ligger der 15 LNG-ordrer.

USA giver grønt lys for ny LNG-eksport 

Koreanske værfter skruer op i 2013 

DNV: Nye megaskibe sætter fremtidens standarder 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også