DSV har flere opkøb på tegnebrættet

DSV retter nu skytset mod opkøb inden for divisionen for sø og luft. Det sker efter onsdagens opkøb af konkurrenten Ontime Logistics, fortæller IR-direktør Flemming Ole Nielsen til ShippingWatch.

Der er nye opkøb på tegnebrættet i logistikkoncernen DSV, der i dag annoncerede købet af den nordiske konkurrent Ontime Logistics inden for virksomhedens road-division. Det fortæller IR-direktør Flemming Ole Nielsen til Shippingwatch:

"Vi har sagt, at vi meget gerne vil købe op inden for luft og sø, som er vores anden store division. Der kan vi sagtens købe noget op i Europa, USA og Asien, så det er mere globalt. Der er hele tiden en pipeline af mulige transaktioner, vi kigger på," siger han.

Og det er ikke kun intentioner. Selskabet kigger faktisk på konkrete muligheder:

"Der er noget på tegnebrættet, men det er altid svært at sige, hvor meget, der kan blive til noget," siger Flemming Ole Nielsen, der ikke ønsker at uddybe yderligere.

Nyt selskab næsten i hus

I en fondsbørsmeddelelse annoncerede DSV onsdag formiddag, at virksomheden har købt 100 pct. af aktierne i konkurrenten Ontime Logistics, der opererer i både Sverige, Norge og Danmark. Forretningen skal supplere DSV's road-division i Norden og booste volumen i det eksisterende netværk, fortæller Flemming Ole Nielsen:

"I et marked, hvor den generelle vækst er meget lav, så er det en måde at få noget ekstra volumen ind. Virksomheden er på nogle af vores hovedmarkeder. Her får vi noget ekstra forretning, så kan man få gode synergier ud af det på omkostningssiden og gøre tingene mere effektivt," siger han.

DSV presses af intens konkurrence i 2013 

Aftalen afhænger dog af konkurrencemyndighedernes godkendelse. Den er der dog ikke stor bekymring om, for der er ikke tale om en kæmpe udvidelse af DSV's markedsandele på det nordiske marked. Ifølge Flemming Ole Nielsen er DSV's omsætning inden for road-divisionen nemlig ti gange så stor som Ontime Logistics'.

"Vi har ikke dominerende markedsandele nogen steder, og det er en forholdsvis lille ekstra markedsandel, vi tilfører. Vi kan ikke tage noget for givet omkring afgørelsen, men vi forventer at få den godkendt, når vi gør sådan noget her."

Virksomhederne vil ikke oplyse noget specifikt om prisen, men den er ikke i den høje ende:

"Det er ikke en transaktion af en størrelse, som udelukker, at vi kan lave andre transaktioner. Så vi ser det her som en forholdsvis lille transaktion," siger Flemming Ole Nielsen.

DSV køber nordisk konkurrent 

DSV afslutter tilbagekøb af aktier for millioner

DSV: Vækst udfordret af sløve markeder 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også