ShippingWatch

Tysk finanstilsyn skærper kontrol med shippinglån

BaFin, det tyske finanstilsyn, har skrevet til tyske revisorer og banker med en henstilling om at gå i dybden med bankernes eksponering mod shipping. De tyske banker havde i midten af 2012 en samlet eksponering mod shipping på 98 mia. eruo.

Foto: Colourbox

De tyske finansmyndigheder BaFin har skrevet til revisorer og banker, hvor BaFin har bedt dem om at gå i dybden med bankernes eksponering mod shipping-sektoren, her imens at forberedelserne til bankernes årsregnskaber er i gang. Det fortalte flere kilder til Reuters onsdag.

Den officielle besked var sendt sent sidste år, og kort tid før at verdens største udlåner til shipping-sektoren, tyske HSH Nordbank meddelte, at den ville hæve sine hensættelser til tab på dårlige shipping-udlån.

Ifølge Reuters havde Tysklands 12 største banker en eksponering overfor shippingsektoren i midten af 2012 på 98 mia. euro, og udover HSH Nordbank er NordLB, Commerzbank og Deutsche Bank nogle af de største udlånere til den udfordret sektor. Nordea og norske DNB er de to største udlånere til shippingsektoren i Norden.

AKTIEFOKUS

Store bankproblemer for shipping i 2013 

Danske Bank letter Erria for gældsforpligtelser 

Nordea får røffel for shipping-optimisme 

Danmarks Skibskredit: Vi er godt kapitaliseret 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Nu er det produkttankrederier som Torm, Norden og Odfjells tur til at holde indtjeningsfest. Maersks topchef, Søren Skou, må derimod forsvare rederiets lave skattebetaling, mens DFDS er lun på flere opkøb i logistik og har pengene til det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs