Kinas toplångiver til shipping: Svært med udenlandsk udlån

Kinas største shippinginvestor Export-Import Bank ser både muligheder, men også store problematikker ved at låne ud til udenlandske investorer i shipping. Det skriver Lloyd's List.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Gigantudlåneren Export-Import Bank - Cexim - i Kina har betænkeligheder ved at låne ud til udenlandske investorer, selvom der er også er udviklingsmuligheder i det. Det fortæller banken til Lloyd's List.

I sidste uge annoncerede banken fem store låneaftaler på i alt 825 mio. USD for at støtte den kinesiske værftsindustri. Heraf blev en del af summen lånt ud til udenlandske virksomheder som norske Seadrill. Men de udenlandske udlån er ikke en given ting, mener banken.

"Vi har lånt ud til udenlandske ejere i 12 år, og vi er generelt fortrolige med de fleste måder at drive og operere virksomheder på. Men den aktuelle udfordring kommer hovedsageligt fra svage markedskonjunkturer. Den største udfordring i skibskredit for kinesiske långivere er sandsynligvis den større risiko ved en nedtur. Ejere har oplevet faldende rater og har haft en hård tid med at sikre langsigtede charterkontrakter og dermed er deres evne til at tilbagebetale gæld blevet svækket," lyder det fra Cexim til Lloyd's List.

Samtidig bliver den kinesiske yuan stærkere og stærkere over for den amerikanske dollar, så det bliver mindre og mindre gunstigt for de kinesiske banker at tilbyde dollarbaserede lån til udlændinge.

"Skibskredit, især når vi taler om købers kreditter, er generelt denomineret af dollars. Dermed bliver banker som Cexim nødt til at købe dollars med yuan til at finansiere en del af vores tilbud. Da vores kunder betaler renter i dollars til lavere kurs, møder de kinesiske banker faktisk stigende funding-omkostninger," oplyser Cexim til Lloyd's List.

Kinesisk eksportbank yder nye milliardlån til shipping

Kinas topudlåner til shipping er udfordret 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også