ShippingWatch

Ejere bag HSH Nordbank overvejer mere støtte

De offentlige ejere af HSH Nordbank undersøger ifølge Reuters muligheden for øget statsstøtte til banken, der er en af de største lån-givere til shipping.

HSH Nordbank, der er en af de største lån-givere til shipping-industrien, kan mærke de fire års krise i samme industri. Derfor overvejer ejerne fra den offentlige sektor at give statsstøtte til banken for at stå imod de hårde vilkår. Det skriver Reuters.

"Alle involverede er opmærksomme på, at en stigning af rammegarantien er det mest effektive skridt til at styrke kernekapitalen," siger en talsmand for Finansministeriet i delstaten Hamborg til Reuters.

En talsmand for Finansministeriet i Schleswig-Holstein sagde, at staten var ved at undersøge statsgarantier der "sandsynligvis er det mest effektive instrument".

Banken havde til at starte med garantier på 10 mia. euro fra de to stater, og sidste år gav den et afkast på tre mia. euro. Men nedgangen i den globale økonomi har påvirket banken hårdt, og den har en ordning, hvori banken selv tager 3,2 mia. euro i tab, mens de to stater har givet en såkaldt andentabsgaranti på syv mia. euro.

Banken meldte for nylig ud, at kontoret i London ikke vil åbne i det nye år og i stedet blive lukket permanent.

Stor shippingbank lukker ned i London 

Tysk shippingbank øger hensættelser markant 

Banker har usikrede milliardlån i nødlidende OSG 

HSH Nordbank forudser større tab på shipping 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs