DSV: Vækst i søfragt bliver nær tre pct.

DSV ser vækst i søfragtmarkedet på op mod tre pct., fastholder sine langsigtede lønsomhedsmål, og er formentlig på vej med yderligere opkøb i Latinamerika. Det er nogle af hovedoverskrifterne, Berenberg Banks DSV-analytiker, William Foggon, har taget med sig fra bankens investorkonference tirsdag i London.
Foto: GORM OLESEN
Foto: GORM OLESEN
AF RITZAU FINANS

På mødet fortalte DSV's topchef, Jens Bjørn Andersen, at transportkoncernen vil fortsætte med at vokse uden at udvande sine relativt høje marginer, og han gav eksempler på, hvor det allerede er tilfældet, blandt andet i Nord- og Sydamerika. DSV har i år gennemført opkøb i blandt andet Afrika og Latinamerika, og begge opkøb har udviklet sig fint. Samtidig afslørede Jens Bjørn Andersen, at fremtidige opkøb kan koncentrere sig om Latinamerika.

"Columbia vil være det næste naturlige fokusområde, da bruttomarginerne er høje, og selskabet endnu ikke er repræsenteret her," skriver Berenberg-analytikeren. Modsat vil DSV forlade Venezuela på grund af korruption.

Analytikeren hæfter sig desuden ved, at Jens Bjørn Andersen ved præsentationen fastholdt det langsigtede og ambitiøse mål om, at driftsresultatet som andel af bruttofortjenesten - den såkaldte conversion ratio - skal op på 30 pct. I årets første tre kvartaler var conversion ratio på 25,6 pct..

Regionalt har DSV i år lidt under en stor eksponering mod den kriseramte handelsrute fra Asien til Europa. DSV spår en vækst på søfragtmarkedet på 1-3 pct. i år, men hælder på baggrund af analyser mest mod, at det bliver i den høje ende. Det forklarer Jens Bjørn Andersen til Ritzau Finans. Han opklarer dermed en misforståelse i et notat fra Berenberg Bank, der skriver, at DSV-direktøren ser markedsvæksten på søfragtmarkedet tættere på 1 pct. Berenberg Banks anbefaling af DSV er uændret "køb" med et kursmål på 140 kr.

RITZAU FINANS

DSV opruster i Sydamerika

DSV bygger logistikfaciliteter til 60 mio. euro

DSV i større fremgang end ventet 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også