ShippingWatch

Lloyd´s Register tror ikke på LNG som afløser for tung fuel

Lloyd’s Register tror, der kan gå lang tid, inden LNG slår igennem som brændstof, og det vil sandsynligvis ikke blive en decideret afløser for olie, påpeger selskabet i en undersøgelse.

Foto: Hanjin

Lloyd’s Register har netop udgivet undersøgelsen “LNG fuelled deep sea shipping – Outlook for LNG bunker and fuelled newbuilding demand up to 2025,” som bl.a. konkluderer, at der vil komme et marked for LNG som brændstof, men at potentialet samtidig vil have sin begrænsning.

Undersøgelsen viser, at brug af LNG i stor skala især vil blive drevet af prisen, væksten i alternativt brændstof, samt omfanget af globalt samarbejde. I undersøgelsen forudses det bl.a., at der i 2025 kan være 653 oceangående skibe, der sejler på LNG og i alt vil bruge 24 million tons LNG om året. Det vil højst sandsynligt være containerskibe, krydstogtskibe eller olietankere.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Efter ti års resultattørke er der igen sorte tal hos Lauritzen. Politiske spændinger i Ukraine mellem Vesten og Rusland øger frygten for nye cyberangreb a la det, der kostede Maersk to mia. kr. Et nyt forslag til EU's udspil om CO2-kvoter til shipping kan føre til endnu en milliard-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs