ShippingWatch

Små havne skal tilbyde hele løsninger

ShippingWatch spørger skibsmæglerne om udfordringerne i 2012. I dag er det Mikkel Schmidt fra J.Poulsen Shipping A/S, der giver sit bud.

Foto: Carsten Andreasen

Som lille havn kan det være svært at tiltrække nok kunder til at skabe en rentabel forretning, og den udfordring bliver ikke mindre de nærmeste år. Det siger skibsmægler Mikkel Schmidt fra J.Poulsen Shipping A/S i Korsør.
”Det gælder om at have en niche, hvor man kan tilbyde kunden den bedste løsning til den bedste pris. Før i tiden kunne vi tjene vores penge ved at laste og losse skibene, men det er ikke nok i dag. Vi skal kunne tilbyde kunden hele pakken,” forklarer Mikkel Schmidt.
J. Poulsen Shipping’s niche er gødning i 500-750 kg sække, korn & forurenet jord og udover at stå for lastning og lodsning af skibene, kan Mikkel Schmidt og hans kolleger som regel tilbyde kunden at fragte varerne fra eksempelvis havne i Baltikum til Danmark ombord på shippingvirksomhedens coastere. På den måde bliver det nemmere for kunden, og man opnår en synergieffekt, som gør, at man kan tilbyde kunden en fordelagtig pris.  
Men lykkes det at få sin egen niche i de små havne, så må det ikke blive en sovepude, advarer Mikkel Schmidt.
”Det gælder om at få alt, hvad man overhovedet kan få af opgaver, hvis man skal overleve i dag. Og så gælder det om at have de rigtige medarbejdere, som kan springe til døgnet rundt. Kommer skibet ind en lørdag, så skal det losses en lørdag,” siger Mikkel Schmidt.

Skibsmæglerne: Ændringer i varetyper er en udfordring
Skibsmæglerne: Udfordringerne er til at få øje på 

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs