ShippingWatch

Medie: Dan-Bunkering deltog i leverancer af brændstof til krigen i Syrien

Ifølge Danmarks Radio var Dan-Bunkering med til at levere brændstof til russiske kampfly under borgerkrigen i Syrien. Fra selskabet lyder kommentaren, at "man aldrig har leveret brændstof til Syrien." Fyns Politi undersøger nu sagen.

Dan-Bunkering har ifølge Danmarks Radio skaffet jet-fuel til et russisk firma, som ifølge russiske myndigheder har forsynet Ruslands kampfly i Syrien med brændstof.

Ifølge DR er der tale om kampfly, der gennem flere år har fløjet bombetogter til støtte for den syriske præsident Bashar al-Assad og dermed kan have været en afgørende brik i, at et truende nederlag vendte for præsidenten i efteråret 2015.

Allerede i 2014 forbød EU at "sælge, levere eller overføre jetbrændstof" til brug i Syrien for at nedtrappe konflikten og forhindre al-Assads angreb på civilbefolkningen i Syrien.

DRs oplysninger kom frem søndag aften, hvor det blev understreget, at Dan-Bunkering ikke er sigtet eller tiltalt i USA eller i Danmark. Mandag morgen skriver DR på sin hjemmeside, at Fyns Politi nu undersøger sagen. Det skulle angiveligt være Erhvervsstyrelsen, der har anmeldt Dan-Bunkering for brud på EUs sanktioner.

I en mail til DR fra den 1. april afviser virksomheden, at den skulle have handlet i strid med EU’s regler, men Dan-Bunkering har ikke svaret på, om virksomheden har været "involveret i leverancer af jetbrændstof, der er endt i Syrien."

Ifølge DRs gennemgang af sagen skulle leverancerne været foregået til et russisk firma på åben sø i Middelhavet.

Dan-Bunkering har været involveret i mindst seks leverancer af jetbrændstof til Syrien fra januar 2016 til maj 2017, og firmaet har angiveligt handlet jetbrændstof for mindst 104 millioner kroner. De russiske tankskibe er ifølge amerikanske retsdokumenter derefter sejlet til den regeringsstyrede havn Port Banias, der ligger 30 kilometer fra en russisk luftbase i Syrien.

I et svar sendt til DR den 10. april i år skriver Dan-Bunkerings advokat Peter Appel fra Gorissen Federspiel endvidere følgende:

”Det kan således oplyses,

- at Dan-Bunkering aldrig har leveret brændstof til Syrien.

- at Dan-Bunkering ikke har handlet i strid med EU-reglerne.

- at Dan-Bunkering ikke har leveret brændstof til en kunde, der er omfattet af EU’s sanktionsregler."

Dan-Bunkering er en del af Bunker Holding, som hører under USTC, der ejes af Torben Østergaard-Nielsen.

Bunker Holding lander ny milliardaftale med banker

Direktører kommer ind i Dan-Bunkerings bestyrelse 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk droppede sin stort anlagte blockchain platform, EU blev enig om en foreløbig aftale om at få shipping ind i sit kvotehandelssystem, og tankmarkedet gør sig klar til EU’s forbud mod russisk olie. Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs