ShippingWatch

Kraftige magneter kan være blevet brugt til bunkersnyd

En kraftig magnet fastklistret til et masseflowmeter kan være blevet brugt til at snyde på vægten med bunkerleveringer i Singapore. Sådan lyder advarslen fra et inspektionsselskab. Se billederne her.

Inspektionsselskabet Petro Inspect mener at have fundet indikationer på, at en kraftig magnet er blevet brugt til at forstyrre et masseflowmeter i Singapore. | Foto: Petro Inspect

En ny type af oliesnyd kan være blevet opdaget i Singapore, som ellers er gået forrest i kampen mod svindel med skibsbrændstof.

Et inspektionsselskab har opdaget indikationer på, at kraftige magneter kan været blevet brugt til at omgå de såkaldte masseflowmetre. Det skriver Ship & Bunker.

Overfor branchemediet beskriver Petro Inspect, at dets inspektører har opdaget en magnet, som var tapet fast på et masseflowmeter på en bunkerpram i Singapore.

Masseflowmetre er obligatoriske i Singapore og skal sikre, at rederier rent faktisk får leveret den mængde brændstof, de betaler for. Tidligere har der været udbredte problemer med underlevering, hvor svindlerne har overfaktureret deres kunder.

(Artiklen fortsætter efter billederne)

Foto: Petro Inspect
Foto: Petro Inspect
Foto: Petro Inspect
Foto: Petro Inspect
 

Foto: Petro Inspect
Foto: Petro Inspect
 

Ifølge Siemens, som producerer masseflowmetre, så kan en meget kraftfuld magnet være med til at påvirke masseflowmetres målinger af volumen. Dermed vil det i teorien være muligt for en leverandør at levere for lidt brændstof og selv beholde differencen.

"Selv om det ikke er klart, at et sådant angreb har været succesfuldt, så bør aktører være opmærksomme på, at vi har fundet en magnet tapet til et masseflowmeter, og at en producent af teknologien har advaret om, at en sådan magnet kan forstyrre og påvirke nøjagtigheden af et masseflowmeter," siger Petro Inspects stifter, Kaivan H. Chinoy, til Ship & Bunker.

Singapore er verdens største bunkerhavn. Det har været obligatorisk at bruge masseflowmetre siden 1. januar 2017.

Maersk Oil Trading installerer verdens største flowmeter

Singapore udvider brugen af masseflowmetre

Rederier sover bedre efter Singapore fik masseflowmetre 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs