ShippingWatch

Obligationsejere sagsøger HSH Nordbank for 1,4 mia. euro

Utilfredse obligationsejere har sagsøgt den tyske bank i en sag, der rækker tilbage til tiden før finanskrisen, skriver Financial Times.

18 obligationsejere i tyske HSH Nordbank, der inden jul blev privatiseret med nye ejere, har sagsøgt banken for 1,4 mia. euro, skriver Financial Times. Sagen drejer sig om værdipapirer udstedt for mere end ti år siden, hvor værdien ifølge anklagerne bliver sænket forkert.

Det handler konkret om værdipapirer udstedt til en nominel værdi tæt på 2 mio. euro i løbet af 2002 og 2005, hvor HSH Nordbank var den største udlåner i verden til shippingindustrien, som under finanskrisen skabte store problemer for banken og har været et af argumenterne for at privatisere banken.

Krisen fik blandt andet HSH Nordbank til at stoppe med at betale renter på hybrid-værdipapirer. I stedet begyndte man at nedskrive deres værdi.

I forbindelse med privatiseringen af banken har HSH meddelt, at banken i 2020 ikke længere vil have hybridkapital som tidligere. Den bogførte værdi på de ramte værdipapirer vil i den forbindelse ende på 15 pct. af deres nominelle værdi i 2020. I 2017 var den bogførte værdi af de berørte værdipapirer på 40 pct. sammenlignet med den nominelle, skriver Financial Times.

Og det har fået obligationsejerne til at reagere og beskylde banken for at skade investorerne. Gruppen repræsenterer omkring halvdelen af de ramte obligationsejere, skriver avisen. HSH har endnu ikke modtaget søgsmålet, men mener, at beskyldningerne er grundløse, skriver Financial Times.

HSH Nordbank sætter sidste punktum for salg 

EU godkender privatisering af tysk storbank 

Fond vil overtage dårlige shippinglån fra NordLB for milliarder 

Mere fra ShippingWatch

Equinor er færdig i Rusland

Det norske olieselskab har taget det sidste skridt ud af det russiske marked efter at have givet slip på aktiverne fra fire samarbejdsaftaler med Gazprom.

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs