ShippingWatch

Lars Møller anker OW-dom til Landsretten

Tidligere CEO for OW Bunkers datterselskab i Singapore, Lars Møller, har besluttet at anke dommen på halvandet års fængsel til Landsretten, oplyser bagmandspolitiet til ShippingWatch.

Den tidligere direktør for OW Bunkers datterselskab i Singapore, Lars Møller, anker sin dom på halvandet års fængsel til Landsretten.

Det oplyser specialanklager Marie Tullin fra Bagmandspolitiet til ShippingWatch. Hun har modtaget anken fra forsvarerne i dag.

Hun kan ikke sige noget om, hvornår sagen kommer for retten, da anklager og forsvarer først skal til at kigge i kalenderne for at finde de datoer, der skal sættes af til sagen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

lars-moller.jpg
Lars Møller. PR-foto: Dynamic Oil Trading

Lars Møller blev onsdag den 30. maj idømt halvandet års fængsel i sagen om en løbsk kredit til en samhandelspartner i Singapore.

Det fremgår af et resume af dommen, som kan læses her.

Den 44-årige tidligere direktør blev sidste år tiltalt for mandatsvig af særlig grov beskaffenhed, fordi han lod OW Bunker-datteren Dynamic Oil Trading (DOT) yde en kredit på svimlende 156 mio. dollars til den økonomisk tvivlsomme samhandelspartner, Tankoil.

Tankoil stod for at levere skibsbrændstof på vegne af Dynamic Oil Trading til sidstnævntes kunder, men samarbejdet var skruet sammen på en måde, så Tankoil oparbejdede en hastigt voksende gæld.

Den nu afdøde topchef i OW Bunker, Jim Pedersen, havde kun givet Lars Møller tilladelse til at yde en kredit på 10 mio. dollars, og da kredittens størrelse gik op for ledelsen i Nørresundby i november 2014, kollapsede den børsnoterede oliekoncern.

Lars Møller har under hele sagen fastholdt, at han var uskyldig, og at han intet kendte til et særligt regneark, der ifølge bagmandspolitiet indeholdt et skyggeregnskab med Tankoil-transaktioner, der blev holdt skjult for OW Bunkers ledelse.

Bagmandspolitiets anklagere havde krævet Lars Møller idømt mindst fem års fængsel.

Dommer fejede OW Bunker-direktørs forklaringer af bordet: Nu har Lars Møller kurs mod fængslet

OW-investorerne forudser langstrakt opgør om erstatning

Forsiden lige nu

Rasmus Jarlov et ubeskrevet blad i dansk shipping

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

DFDS har akut mangel på it-medarbejdere

Trods sin status som et af Danmarks største rederier, har DFDS svært ved at tiltrække medarbejdere til sin it-afdeling. Rederiet er langt fra det eneste med det problem.

Danske rederier: Handelskrig kan ramme os hårdt

"Det er skidt nyt for dansk søfart og ikke mindst for gastank, at det nu ser ud som om, vi er vidne til en regulær handelskrig mellem USA og Kina," siger Andrew McPhail, kommerciel direktør i Evergas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere