ShippingWatch

Kina kan være på vej med nye krav til bunkerselskaber

Krav om brug af de såkaldte mass flow meters på bunkerskibe i Kina kan ifølge Platts være på vej i nær fremtid.

Foto: Georg Hammerstein/POLFOTO/ARKIV

Anvendelsen af de såkaldte mass flow meters, der kan give større sikkerhed for, at redere får de korrekte mængder brændstof, som de betaler for, bliver mere og mere udbredt blandt leverandører af bunkerolie i en række lokale havne i Kina.

En udvikling, der i industrien øger forventningen om, at det bliver obligatorisk i nær fremtid, skriver Platts.

"Mass flow meters bliver i stigende omfang anvendt, og flere forskellige myndigheder har opfordret leverandører til at få dem installeret," siger en Shanghai-baseret oliehandler til Platts, der forventer, at det bliver et krav inden for den nærmeste fremtid.

Det er endnu ikke oplysninger om, i hvor stort omfang, der benyttes mass flow meters i kinesiske havne, og myndighederne har endnu ikke truffet nogen endelig beslutning.

Singapore, der er verdens største bunkerhavn, gjorde det fra 1. januar 2017 og som det første land i verden obligatorisk at benytte mass flow meters i kombination med et omfattende kontrol- og ratingsystem.

Bunkerpriser drives op af omfattende kontrol med leverandører

Bunkerleverandør mister licens i Singapore

Dansk rederi vil udstille bunkersnyd med nyt værktøj

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere