ShippingWatch

Kongsberg køber sig ind i landsmænds digitale olie-satsning

Den norske koncern Kongsberg køber sig ind i NSG Digital, som har til formål at udvikle digitale løsninger til offshoresektoren. NSG Digital er ejet af Norsea Group, som hører under norske Wilhelmsen.

Hege Skryseth står i spidsen for Kongsberg Digital, som nu køber sig ind i Norsea Digital.

Den norske leverandør Kongsberg har købt sig ind i en norsk satsning på digitale løsninger til offshoresektoren.

For et ukendt beløb har koncernen købt 34 pct. af NSG Digital, som er ejet Norsea Group under den norske shippingkoncern Wilhelmsen.

Norsea Digital har eksisteret siden marts 2017 og arbejder med at digitalisere logistikken inden for leveringen af olie og gas, skriver den norske erhversmedie E24.

Kongsberg har hele tiden arbejdet tæt sammen med NSG Digital, men nu bliver partnerskabet formaliseret.

"Målet er at gå væk fra den gamle måde at drive logistik på, hvor man sender dokumentation manuelt og ringer mellem leverandøren, transportøren, terminalen og modtageren, og over til at gøre det i et åbent digitalt system, " siger Henrik Heggland, CEO i NSG Digital, til E24.

Kongsbergs ejerskab af NSG Digital sker gennem koncernens egen digitale enhed, Kongsberg Digital.

Kongsberg Digital blev oprettet i 2016 og har ligesom NSG Digital et mål om at tilbyde digitale løsninger til olie- og gasbranchen.

Kongsberg Digital sigter mod fordobling af omsætning

Wilhelmsen opretter digitalt innovationscenter

Wärtsilä sætter 400 ansatte af til digitalisering

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere