ShippingWatch

Medie: Frasalg af DVB rykker nærmere

Den tyske bankgruppe DZ Bank har valgt Goldman Sachs som rådgiver til frasalget af DVB Bank, som DZ Bank prøver at afhænde på grund af især store tabsgivende lån til shippingindustrien. Det skiver Reuters.

Foto: DVB

Det planlagte frasalg af DVB Bank fra DZ Bank rykker nærmere.

Ifølge Reuters har DZ Bank valgt Goldman Sachs som rådgiver til at få frasalget foretaget enten i en stor eller flere mindre klumper.

Frasalget af DVB Bank er et ønske for DZ Bank, fordi banken har store tabsgivende lån til shippingindustrien, som trækker ned i det overordnede resultat for hele DZ Bank.

Ifølge Reuters vil DZ Bank ikke sælge DVB, hvis prisen ikke bliver den rigtige. En oplysning, som både DZ BAnk, DVB og Goldman Sachs afviser at kommentere på over for mediet.

I juni i år løb DVB's samlede udlån til shipping op i i alt 11 mia. euro, mens udlån til offshore lå på 2,1 mia. euro. Til sammenligning var udlån til luftfartsindustrien 7,2 mia. euro.

DZ Bank er Tysklands næststørste bank efter Deutsche Bank.

Shippingchef forlader tyske DVB Bank

Tyske banker fanget i dyre skibskontrakter

Banker: Skibsfinansiering er ændret for altid

Forsiden lige nu

BW LPG indstiller tre mand til Dorians bestyrelse

Gasrederiet med Martin Ackermann i spidsen går nu direkte til Dorians aktionærer med indstilling af tre kandidater til opkøbsmålets bestyrelse. Her sidder der allerede erfarne og "yderst kvalficerede" personer, lyder svaret fra Dorian.

Tidewater går sammen med Gulfmark

De amerikanske rederier Tidewater og Gulfmark er blevet enige om at gå sammen og skabe en flåde på omkring 270 skibe inden for offshore-segmentet. Sammenlægningen styrker Tidewaters profil og giver mulighed for yderligere opkøb, siger CEO.

Djibouti til DP World: Tag jeres penge og gå

Det østafrikanske land Djibouti tilbyder igen kompensation til DP World for at afslutte havnestrid, skriver Financial Times. DP World stod så sent som i sidste uge på sin ret til at drive en terminal i landet.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere