ShippingWatch

Brexit får endnu et søforsikringsselskab til at åbne nyt kontor

Søforsikringsselskabet Britannia P&I åbner kontor i Luxembourg som konsekvens af brexit. Det er det andet søforsikringsselskab inden for få uger, der vil have alternativer til hovedkontoret i London.

Foto: Dave Gadd.

Det britiske søforsikringsselskab Britannia P&I vil ikke kun have sit hovedkontor i London, men også et kontor i Luxembourg.

Det er en direkte konsekvens af brexit, skriver selskabet i en meddelelse og fremhæver, at det gerne vil kunne servicere kunder i og uden for Storbritannien. De to kontorer skal fungere som hvert deres selskab og får et britisk moderselskab.

Britannia P&I's udmelding kommer kort tid efter, at kollegaen UK P&I Club offentliggjorde, at de åbner kontor i Holland på grund af brexit.

Den hollandske filial bliver åbnet for at undgå, at selskabets kunder oplever gener, når Storbritannien forlader det europæiske samarbejde i 2019.

Den såkaldte brexit-afstemninng, som endte med, at et flertal af briterne stemte for at forlade EU, fandt sted i juni 2016. EU og Storbritannien forhandler nu om vilkårene for den britiske exit, som ifølge planen skal ske 29. marts 2019.

Det er fortsat særdeles usikkert, hvilken adgang Storbritannien vil få til det europæiske marked efterfølgende. Derfor er flere selskaber, herunder mange banker, begyndt at se på mulighederne for at flytte deres kontorer fra London til andre europæiske byer som Paris og Frankfurt.

Søforsikringsselskab åbner kontor i Holland efter Brexit

Topchefen med de mange luksusproblemer

Londons marineforsikring taber terræn

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere