ShippingWatch

Clarksons nægtede at betale løsepenge til hackere

Det London-baserede mæglerhus Clarksons afviste at betale løsepenge efter et nyligt hackerangreb, oplyser selskabet til et norsk medie. De manglende løsepenge fik hackerne til at true med et datalæk.

Foto: Clarksons

Det britiske mæglerhus Clarksons nægtede at betale løsepenge til de hackere, som for nylig brød ind i selskabets it-systemer og stjal fortrolige data.

Det fik hackerne til at true med at lække oplysningerne, og derfor gik selskabet selv ud med nyheden om angrebet onsdag.

Jeg håber, at vores klienter forstår, at vi ikke vil blive holdt som gidsler af kriminelle"

Andi Case, CEO, Clarksons
Det oplyser Clarksons til det norske medie E24, som også har talt med CEO Andi Case, der beder om forståelse fra sine kunder.

"Jeg håber, at vores klienter forstår, at vi ikke vil blive holdt som gidsler af kriminelle, og jeg vil gerne beklage eventuelle bekymringer, som hændelsen kan have skabt, " siger han til mediet.

Det er uvist, hvornår Clarksons blev hacket, og hvilke typer af oplysninger der blev stjålet. Mæglere ligger typisk inde med oplysninger om skibsejeres charterpriser og lignende.

Clarksons er nu i kontakt med de kunder, som er blevet berørt af angrebet. Det London-baserede mæglerhus arbejder desuden sammen med politiet for at opklare sagen.

Det er anden gang i år, at et højtprofileret shippingselskab bliver angrebet af hackere. I juni blev Maersk-gruppen ramt af et stort angreb, som blandt andet lammede Maersk Lines bookingsystemer og APM Terminals' havne.

Clarksons ramt af hackerangreb – frygter datalæk

Sikkerhedschef roser Maersk efter hackerangreb

Rederier har fået øjnene op for cyberforsikringer

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs