ShippingWatch

Services

Er Panalpinas interesse for Agility ren forhandlingstaktik?

Der kan være flere ting, der taler for, at Panalpina reelt kunne være interesseret i kuwaitiske Agility, lyder vurderingen fra en analytiker. Men måske er der bare et godt kort over for DSV, der har hævet sit bud på den schweiziske virksomhed i dag.

DSV hæver bud på Panalpina

DSV løfter buddet på det schweiziske logistikselskab Panalpina, som den danske transportkoncern har forsøgt at købe gennem flere uger. Meldingen kommer, efter Panalpina har bekræftet drøftelser om sammenlægning med et kuwaitisk logistikselskab.

Olielobby vil have Trumps støtte til svovlkrav

USA bør bakke op om svovlkravene og indføre dem i god tid. Sådan lyder det i et brev til Det Hvide Hus fra den magtfulde amerikanske olielobby, som nu øger presset på præsident Donald Trump.

Panalpina-direktør: Vi er klar til selv at købe op

Panalpina ser sig selv som en "køber, ikke et mål" i speditørernes opkøbsrally, fastslår CEO i den schweiziske logistikvirksomhed, Stefan Karlen. Trods buddet fra DSV er Panalpina klar til selv at foretage et større "transformerende" opkøb, siger han.

Håndholdt svovltest på vej til rederierne

Wilhelmsen Ship Service og Hitachi lancerer et håndholdt værktøj, som gør det muligt at teste svovlindholdet i bunkerolie ombord på et skib. Se redskabet, som har fået navnet X-MET800, her.

Nu kan Cevas investorer sælge aktier til CMA CGM

Aktionærerne i Ceva kan nu sælge aktier til CMA CGM til den pris, som det franske containerrederi har budt på selskabet. Dermed ser CMA CGM ud til at overtage magten i selskabet. Ceva har tidligere også været opkøbsmål for DSV.

Storaktionær angriber Panalpinas bestyrelse i åbent brev

DSV's købstilbud på Panalpina får nu storaktionæren Artisan Partners til at lange hårdt ud efter enkeltpersoner i toppen af Panalpinas bestyrelse i et åbent brev. Formandskabet bør ekskluderes fra diskussionerne om tilbuddet fra den danske logistikkoncern, lyder det.

Danske Rederiers nye EU-chef har fokus på miljø

Danske Rederiers nye sekretariatschef i Bruxelles skal bruge sin erfaring med at forsvare realkreditten i EU, når han nu blandt andet skal sikre, at shippingverdenen bliver hørt, når en bølge af miljølovgivning rammer sektoren.

Sidste uges vigtigste på ShippingWatch

DSV-topchef Jens Bjørn Andersen ser et paradigmeskifte, når det kommer til rederiernes indtog i logistik, Maersk Drilling fremlagde regnskab, mens DFDS-topchef Niels Smedegaard udpegede fem områder, der skal sikre rederiet fremgang.

Norsk bank oplever mere stabile shippingkunder

Norske DNB kunne i årets fjerde kvartal tilbageføre tidligere nedskrevne lån til shippingsektoren, fremgår det af regnskab. "De store makrotendenser for shipping-porteføljen var stabile i fjerde kvartal," skriver banken.

DSV forventer ny fremgang i 2019

Den danske logistikkoncern DSV forventer at kunne øge sit driftsoverskud yderligere i 2019 ovenpå en stigning på 15 pct. sidste år, fremgår det af regnskabet. "Vi har leveret et stærkt resultat for 2018," siger CEO Jens Bjørn Andersen.

Ceva forventer vækst i begivenhedsrigt år

Ceva Logistics, der både har været opkøbsmål for DSV og CMA CGM, forventer at løfte omsætningen i 2018, som også har budt på markant lavere gæld og en børsnotering.

Britannia får licens i Singapore

Myndighederne i Singapore har givet den britiske P&I-klub lov til at tegne forsikringer i østaten. Licensen kommer kort tid efter en lignende i Hongkong.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere