ShippingWatch

Services

Bomin afviser ansvar for Thorco-havari

Det tyske bunkerselskab Bomin fastholder sin uskyld i sagen om havariet af Thorco Lineage, hvor dårlig bunkerolie er i spil som forklaringen på skibets pludselige motorstop. Brændstoffet var af god kvalitet, siger Bomin.

Her er sidste uges bedste på ShippingWatch

Der var flere nyheder på færgefronten i denne uge med Molslinjens køb af Danske Færger og reaktioner på udviklingen for Color Line. BW LPG droppede bud på Dorian, mens Maersk Lines Søren Toft uddybede Damco-beslutning.

Ceva-topchef overrasket over bud fra DSV

DSV's bud på Ceva var uacceptabelt, siger topchefen, som dog er klar til at lytte til et højere bud. Samtidig er hovedaktionæren CMA CGM i gang med at øge sin ejerandel.

DSV står bag afvist bud på logistikselskabet Ceva

Danske DSV bekræfter nu at have lagt et bud på logistikselskabet Ceva, som tidligere i dag har afvist buddet. Opkøb er fortsat en del af DSV's strategiske plan, siger investorchef Flemming Ole Nielsen til ShippingWatch.

Sidste uges bedste på ShippingWatch

Miljø stod øverst på dagsordenen i den forgangne uge. 34 topchefer gik ud og krævede klimahandling, mens der var diskussison om både scrubbere og svovltillæg. Læs også om Maersk, Sirius Shipping, OOCL og Anglo-Eastern.

Tidligere Endofa-partner lægger ud med overskud

Dania Energy Supply, som er stiftet af den tidligere partner og stifter af Endofa Allan Frost, har lavet et overskud på lidt over en halv mio. kr. i sit første leveår. Virksomheden er ejet af Frost og Endofas ejer.

Trafigura lander milliardstor kreditaftale

Det schweiziske handelshus Trafigura har sikret sig en fornyet kreditaftale på næsten to mia. dollars med en stor gruppe banker. Pengene skal blandt andet bruges til at refinansiere gæld.

Store banker arbejder klimahensyn ind i lånekrav til shipping

Bankerne er nu parate til at stille klimakrav til de maritime kunder. Flere af verdens førende shippingbanker arbejder på et sæt retningslinjer under navnet "Poseidon Principles", der skal presse sektoren til at tænke grønt. Det erfarer ShippingWatch.

34 maritime topchefer kræver hurtigere klimahandling

Global Maritime Forum, der slutter senere i dag i Hongkong, har i den grad stået i miljøets tegn. 34 topchefer inden for den globale maritime industri, blandt andet Maersk, presser den maritime sektor til hurtigere handling på CO2.

NordLB skærer 1200 stillinger frem mod 2020

Den tyske bank NordLB er i gang med en større omorganisering, der i slutningen af 2020 vil have skåret 1250 stillinger i banken fra. Afskedigelser i år ventes at føre til negativt resultat i 2018.

UASC dropper sag mod stort bunkerselskab

United Arab Shipping Company (UASC) har droppet en sag mod World Fuel Service, som rederiet beskyldte for at levere dårlig bunker. Sagen er ikke umiddelbart relateret til de nuværende problemer.

Monjasa-profil er dommer i sag mod tidligere kronvidne

Et bestyrelsesmedlem i Monjasa er sagkyndig dommer i en sag mod en person, som var kronvidne i bedragerisagen mod bunkerselskabet. "Det kan se lidt underligt ud," siger jurist med speciale i habilitet til ShippingWatch. Retten afviser problem.

IUMI får ny mand i spidsen

Sammenslutningen for globale søforsikringer, IUMI, har fået ny formand med Richard Turner, der kommer fra RSA Insurance Group. Afgående formand kom inden da med advarsel til branchen.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere