ShippingWatch

Services

Her er ugens vigtige historier fra ShippingWatch

Kollapset i Hamborg-rederiet Hansa Heavy Lift, bunkerbranchen i Singapore, den lavere kreditvurdering af Maersk samt en temperaturmåling på tank- og tørlastmarkedet var blandt de store historier på ShippingWatch i denne uge.

Blockchain skal øge sikkerheden for besætning

Et nyt konsortium med blandt andre Maersk og it-virksomheden Hanseaticsoft i kredsen vil undersøge, hvordan blockchain og andre teknologier kan forbedre blandt andet certificeringssystemer for søfolk.

Her er sidste uges vigtigste artikler på ShippingWatch

Maersks klimavision for 2050 mødte ros fra politikere og ngo'er og skepsis fra konkurrenterne, EU-kommissær Margrethe Vestager sendte containerindustriens særregel i spil, mens flere rederier reagererede på den midlertidige handelsfred mellem USA og Kina.

Her er sidste uges bedste på ShippingWatch

Diamond S Shipping og en græsk partner fik endnu en brik til at falde på plads i markedet for produkttank, Sydkoreas statsstøtte sættes under lup, og Singapore forbød åbne scrubbere i ugen, der gik. Læs også om Endofa, Norden, Trafigura og danske svovljægere.

Bortvist medarbejder satte gang i Endofas opgør med eks-partner

Endofas ambition om at skabe et globalt bunkerselskab endte i uvenskab og en dom mod en partner for at vildlede om oliehandler i Angola. Det var imidlertid en outsider, som fik sagen til at rulle. På baggrund af vidneudsagn fortæller ShippingWatch her historien.

Turnaround-ekspert ind i ledelsen af Ceva

CMA CGM har indsat en ekspert i turnarounds i ledelsen af Ceva Logistics. Her skal han sikre, at en ny og ambitiøs vækstplan bliver ført ud i livet. Han har tidligere vendt skuden i rederiet APL.

EU godkender privatisering af tysk storbank

EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager har godkendt pivatiseringen af den tyske shippingbank HSH Nordbank. Aftalen ventes at blive endeligt lukket i løbet af denne uge.

Saadé er klar med plan for Ceva i næste uge

Senest på fredag vil CMA CGM præsentere sin vækstplan for logistikselskabet Ceva Logistics, som man har fremsat et købstilbud på. Bestyrelsen i Ceva har allerede godkendt planen.

135 år gammelt shippingmedie lukker ned

En af institutionerne blandt de internationale shippingmedier, amerikansk-ejede Fairplay, udkommer for sidste gang på nettet om få dage, og om to uger er det også endeligt slut med den gamle papirudgave.

Kras kritik af Deloittes rolle som OW Bunkers revisor

Erhvervsstyrelsen har besluttet at indbringe to Deloitte-revisorer for Revisornævnet for deres rolle i virksomheden op til kollapset for fire år siden. Deloitte mener, at styrelsen mangler forståelse for revisionsmæssige principper.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere