ShippingWatch

Medie: Clipper-rederiet Danske Færger sat til salg

Ifølge InsideBusiness har staten sat en salgsproces i gang af rederiet Danske Færger, som Clipper er medejer af. Clippers CEO afviste ellers for nylig planer om at afhænde færgerederiet over for ShippingWatch.

Foto: PR-foto/Danske Færger

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) har hyret Danske Banks corporate finance-afdeling til at finde en køber til rederiet Danske Færger, hvor tørlastrederiet Clipper er medejer.

Det erfarer erhvervsmediet InsideBusiness.

Selskabet ventes at kunne indbringe statskassen mellem 800 mio. og 1 mia. kr., lyder vurderingen.

Netop rederiet Danske Færger har gennem flere år været nævnt som et af statens oplagte salgsemner, blandt andet fordi medinvestoren Clipper gennem flere år har haft travlt med at trimme forretningen og fokusere på transport af tørlast som kul, jernmalm og korn, der altid har været det privatejede rederis spidskompetence.

For nylig slog Clippers CEO Peter Norborg imidlertid fast, at der ikke var planer om at sælge ud i de to sideaktiviteter Danske Færger og roro-rederiet Seatruck.

Dem ville Clipper holde fast i, "fordi det er gode forretninger."

ShippingWatch har kontaktet Clipper, der ikke ønsker at kommentere historien.

Clipper skærer ned og lukker tørlastkontorer

Clipper har solgt 16 skibe som del af bankaftale

Clipper sejler til rater, der skaber ny optimisme 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs