ShippingWatch

Redere kritiserer skatter på svensk søfart

Den svenske regering er på vej til at indføre højere skat på to svenske afgifter i søfarten. Både de svenske og danske redere kritiserer stigningen.

Efter planen vil to svenske skatter på søfart, den såkaldte farleds- og lodsafgift, stige. Målet er at hente 100 mio. svenske kroner til den svenske statskasse.

Den ene afgift vil stige med op mod 18 pct. og den anden med lidt over 10 pct., og det er stærkt uhensigtsmæssigt, mener de svenske redere.

"Sjöfartsverkets økonomi er meget bekymrende, men jeg mener, at staten bør løse udfordringerne på anden vis via andre skatter end at belaste søfarten yderligere. Når afgifterne på søfarten øges, så mindskes handlen, og transporten flytter fra mere miljøvenlig og effektiv søfart til den allerede overbelastede infrastruktur i land," siger Rikard Engstrøm, Managing Director i Svensk Sjöfart i en meddelelse udsendt sammen med Danske Rederier.

Organisationen bakker op om sine kolleger i Sverige.

"Den svenske regering har valgt en vej frem, som går stik imod mange politiske intentioner om at flytte gods fra de allerede godt fyldte, grå motorveje i land til de mere effektive blå motorveje til søs, hvor pladsen er rigelig. Jeg er også bekymret for de negative effekter på eksempelvis færgefarten, som den svenske beslutning kan få. Færgerne er en afgørende del af infrastrukturen mellem vores to lande, som – heldigvis – handler rigtig meget sammen. Det sætter man nu barrierer op for," siger Jakob Ullegård, direktør i Danske Rederier.

Nye ejere i shipping får Gorrissen Federspiel til at opruste

Så mange milliarder omsætter svensk shipping for

Konflikten i Gøteborg Havn ind i ny fastlåst fase

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere