ShippingWatch

Bangladesh var redernes foretrukne skrotdestination i tredje kvartal

Rederierne fik skrottet flest skibe i Bangladesh i tredje kvartal efterfulgt af Indien. I alt blev 124 skibe skrottet i Sydasien fra juli til september, viser en opgørelse fra ngo'en Shipbreaking Platform.

Bangladesh var redernes foretrukne destination, når gamle skibe skulle skrottes i tredje kvartal.

Det fremgår af ngo'en Shipbreaking Platforms seneste opgørelse over ophugningen af handelsflåden.

I alt er 227 skibe blevet ophugget fra juli til og med september. Heraf endte 124 på strandene i Sydasien, hvor de blev ophugget på de berygtede beaching-værfter i Bangladesh, Indien og Pakistan.

Øverst på listen står Bangladesh med 55 skibe, mens Indien følger efter på andenpladsen.

Det er som altid især de græske redere, som gør brug af værfterne i Sydasien. I alt har græske ejere fået ophugget 11 skibe. Herefter følger sydkoreanske og singaporeanske ejere med seks skibe hver.

Beaching-værfterne bliver kritiseret for deres dårlige forhold for både arbejderne og miljøet. Ifølge Shipbreaking Platform har én værftsarbejder mistet livet i tredje kvartal i indiske Alang, mens en anden er blevet alvorligt såret i Bangladesh.

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Her er status på Maersks udskældte ophugning i Indien

Hapag-Lloyd sender tre arabiske skibe til ophugning

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere