ShippingWatch

Danmark og Japan indgår maritim aftale

Miljø, digitalisering og kvalitetsskibsfart udgør de tre kerneområder i ny samarbejdsaftale indgået torsdag mellem Japan og Danmark.

Danmark og Japan har torsdag indgået en maritim aftale for at styrke samarbejdet mellem Danmark og Japan. Aftalen omfatter miljø, digitalisering og kvalitetsskibsfart, hvor Danmark og Japan har mange fælles interesser, oplyser erhvervsministeriet i en meddelelse.

"Med den maritime samarbejdsaftale ønsker vi at styrke relationerne mellem Danmark og Japan inden for bl.a. grøn teknologi, miljø og digitalisering. Det kan på sigt øge eksporten og skabe øget vækst for virksomheder i begge lande. Jeg er derfor meget glad for, at vi med aftalen nu får sat handling bag de gode intentioner og får fulgt konkret op på vores besøg til Japan tidligere på året," siger Brian Mikkelsen.

Konkret går samarbejdsaftalen ud på, at Danmark og Japan skal dele viden og erfaringer inden for områder som big data og digitalisering af certifikater, som kan skabe mange nye muligheder for skibsfarten.

Håndhævelse af svovlregler

"Der er mange positive takter i aftalen. Helt overordnet er det godt, at erhvervsministeren sikrer stærke alliancer med andre store søfartsnationer, som kan sikre kvalitet i skibsfarten fremadrettet, blandt andet i forhold til vores miljøaftryk. Vi glæder os blandt andet over, at der både er lagt op til tæt samarbejde om den vigtige håndhævelse på IMO’s svovlregulering i 2020, samt skabes bedre rammer for øget digitalisering af skibsfarten,"siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Dansk søfart havde i 2016 en omsætning på tre milliarder kroner på det japanske marked, og også leverandørerne er glade for aftalen.

"Aftalen åbner nye døre for danske maritime virksomheder på det japanske skibsbygningsmarked, som jo er et af de vigtigste i verden," siger adm. direktør Jenny N. Braat, der i foråret var med erhvervsminister Brian Mikkelsen på hans delegationsbesøg til Japan.

Handelsaftale mellem EU og Japan er på plads før topmøde

Brian Mikkelsen er bekymret for protektionisme

EU forsvarer frihandel efter Trumps aflysning af TPP

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere