ShippingWatch

Ny formand for europæiske redere er på plads

En græker som formand og en svensker som næstformand. Læs her, hvem der skal stå i spidsen for de europæiske redere fra årsskiftet.

Det bliver græske Panos Laskaridis, der fra 1. januar 2018 skal stå i spidsen for de europæiske rederes sammenslutning ECSA. Det bekræfter kilder over for ShippingWatch.

Hans udnævnelse har ligget i kortene, da han har fungeret som vice president og president elect i ECSA indtil nu.

Næstformand for ECSA bliver fra årsskiftet svenske Claes Berglund.

Panos Laskaridis har mere end 40 års erfaring i shipping og er adm. direktør for en shippinggruppe, som han selv har grundlagt. Gruppen består af to selskaber, hvor den første er Laskaridis Shipping Co., som han stiftede i 1977, og det andet er Lavinia Corporation fra 1978.

I alt er der omkring 3500 ansatte i gruppen, der har aktiviteter inden for reefer, bulk og tank. Han arbejder også uden for shippingbranchen med blandt andet fiskeri.

Hans kommende næstformand Claes Berglund er direktør for public affairs og bæredygtighed i Stena AB. Han har været i Stena Group i omkring 15 år og har blandt andet beskæftiget sig med flere miljøtiltag som nedbringelse af shippings CO2-udslip.

Her er skibsredernes nye førstemand i Europa

EU vedtager retningslinjer for maritim 2020-strategi

Generalsekretær forlader europæisk rederiforening

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere