ShippingWatch

Rederiformand: Ny vækst lover godt for shipping

De seneste væksttal for verdensøkonomien er lovende for shipping, der er på vej ud af krisen, men der er flere faresignaler, advarer Alfred Hartmann, formand den tyske rederiforening.

Væksten i verdensøkonomien tegner godt for de internationale shippingmarkeder, der har ramt bunden og nu begynder at rejse sig igen.

Vi skal huske på, at det kan været meget svært at modstå fristelsen til at bestille nye skibe under de nuværende forhold"

Alfred Hartmann, formand, VDR
Det mener Alfred Hartmann, formand for den tyske rederiforening VDR, der imidlertid advarer om, at fremgangen i søfarten i kraft af den økonomiske vækst kan blive spoleret af investorers fristelser til at bestille nybygninger.

"Vi skal huske på, at det kan været meget svært at modstå fristelsen til at bestille nye skibe under de nuværende forhold. I en tid med lave renter søger kapital nye muligheder, mens underudnyttede skibsværfter tilbyder fristende priser. Og i et stærkt konkurrencepræget miljø er virksomheder afhængige af at forbedre deres effektivitet, hvor moderne og større skibe kan bidrage," sagde Alfred Hartmann onsdag på shippingkonferencen Maritime Cyprus 2017.

Den Internationale Valutafond, IMF, skruede i denne uge op for sin prognose for den økonomiske vækst for verden som helhed og for de fleste større økonomier specifikt. Både i år og næste år.

Og mens EU-landene netop nu oplever den højeste årlige vækst i industriproduktionen, er væksttallen for Kinas økonomi fortsat høje, mens udviklinger i flere udviklingsøkonomier som Nigeria i Vestafrika tegner lyse, påpeger Alfred Hartmann.

Øget protektionisme

Han mener også, at øget proteknisme flere steder i verden, og med direkte adresse til den amerikanske søfartslovning Jones Act, kan spolere en del af fremgangen i søfragt de kommende år, som de økonomiske nøgletal tydeligvis indikerer.

containere.jpg

"Det er en nærliggende mulighed, at USA vil gennemføre yderligere ændringer i sin handelspolitik, der kan begrænse den økonomiske vækst. Hvis præsident Trump trækker atomaftale med Iran tilbage vil det får alvorlige konsekvenser for fremtidige forretningsmuligheder for slet ikke at tale om den internationale sikkerhed," sagde Hartmann.

Også OECD har løftet udsigterne for de globe varemængder med 3,6 pct.

IMF skruer op for vækstskønnet for hele verden

OECD skruer yderligere op for den globale vækst

Største vækst i seks år i sigte for containertransport

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere