ShippingWatch

Shipping og offshore har hentet milliardbeløb i Oslo

Shipping- og offshoreselskaber har hentet 16 mia. norske kroner i obligationslån på børsen i Oslo i årets første ni måneder. I alt er de samlede udstedelser af obligationer dobbelt så store som i 2016.

Oslo Børs Foto: PR

Der har været gang i udstedelsen af obligationslån i Oslo i årets første tre kvartaler i år.

I alt har norske og udenlandske selskaber hentet 45 mia. norske kroner i obligationsudstedelser i Oslo. Det er mere end dobbelt så meget, som der blev udstedt i 2016, skriver Reuters på baggrund af informationer fra DNB og Stamdata.

Af de samlede obligationsudstedelser, er 16 mia. norske kroner gået til shipping- og offshoreselskaber.

"Vi nærmer os tidligere tiders høje niveauer i forhold til de udstedte voluminer. Der er mere diversifikation end tidligere, men shipping er et segment, som har oplevet betydelig vækst," siger kreditanalytiker Magnus Vie Sundal fra DNB Markets til Reuters.

DNB forventer, at niveauet for obligationsudstedelser kan nå op på mellem i alt 55 og 60 mia. norske kroner for hele 2017.

Seadrill-aktie sendt i vejret efter redningsplan

DOF Subsea udsteder nyt obligationslån

Norske offshore-rederier slår sig sammen

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere