ShippingWatch

Norge åbner nyt testområde for autonome skibe

De norske søfartsmyndigheder har godkendt det andet store testområde til afprøvning af sejlads med autonome og fjernstyrede skibe i landet.

Foto: PR-foto/Rolls-Royce

Storfjorden i Sunnmøre i Norge bliver det andet norske testområde for autonome og fjernstyrede skibe.

Det skriver det norske Sjöfartsdirektorat i en meddelelse, efter at direktoratet fredag sammen med Kystverket og GCE Blue Maritime underskrev en aftale om at lave det nye testområde.

"For Sjöfartsdirektoratet er det vigtigt at være en samarbejdspartner i udviklingen af ny maritim teknologi. Vi oplever, at udviklingen går hurtigere, og dermed er det vigtigere, at vi som myndigheder er med i arbejdet både for at lære, men også bidrage med de kompetencer som vi sidder med i direktoratet," siger afdelingsdirketør i Sjøfartsdrektoratet Lars Alvestad i meddelelsen.

Den norske udmelding om, at udviklingen med at sende autonome skibe på verdenshavene går hurtigere end ventet, kommer kort tid efter, at blandt andet ShippingWatch omtalte en undersøgelse fra Lloyd's Register om samme emne.

Undersøgelsen pegede på, at autonome skibe vil være en del af shippingbranchen langt hurtigere end først antaget.

"Store initiativer af organisationer som Rolls Royce, japanske værfter og norskbaserede Kongsberg (i partnerskab med Yara, et norsk kemikalieselskab) har alle løftet sløret for planer om at udvikle fuldt elektriske og autonome containerskibe inden 2020. Der er en hård kamp om at komme først over målstregen. Andre organisationer verden over udvikler komplementære, endda konkurrerende koncepter og systemer til at understøtte ubemandede operationer kombineret med infrastrukturinitiativer, herunder autonome havne og kommunikationsformer med høj båndbredde," skriver forskerne i rapporten.

Autonome skibe udvikler sig hurtigere end ventet

DNV GL sætter 1000 mand af til digitalisering

Offshoreskib i Nordsøen fjernstyret fra USA's vestkyst

 

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere