ShippingWatch

Efterspørgsel på svovlolie kan øge råolieeksport fra USA

De kommende krav om mindre udledning af svovl fra skibe vil øge eksporten af amerikansk råolie, da efterspørgslen på lavsvovlsprodukter vil stige, skriver Reuters.

Foto: Carlos Osorio/AP/Polfoto

Efterspørgslen på den amerikanske råolie vil stige i takt med, at de globale krav til skibes udledning af svovl nærmer sig. Det skriver Reuters.

Fra 2020 må skibe verden over ikke udlede mere end 0,5 pct. svovl, og efterspørgslen på lavsvovlsprodukter, som dieselolie og lavsvovlsolie vil naturligt stige, alt imens de amerikanske skiferproducenter fortsætter med at hive mere råolie op af jorden.

"Tønderne af (råolie) skal over vandet... Til efterspørgslen i Asien og til Europa," siger Brent Secrest, senior vice president i selskabet Enterprise Products.

Den amerikanske produktion af råolie er steget, efter revolutionen med skiferolie. I øjeblikket eksporterer Enterprise omkring 100.000 tønder råolie om dagen, og mere ventes at blive sendt afsted, da amerikanske raffinaderier ikke er i stand til at raffinere den amerikanske råolie, som ikke har så meget svovlindhold i sig som andre råolier, siger Secrest til Reuters.

"Kunderne skal kunne se, om rederiet snyder"

Kina skærper svovlkrav i flere havne

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere