ShippingWatch

Jones Act bliver suspenderet en uge mere

Skibe uden amerikansk flag kan i yderligere en uge sejle med amerikanske tanklaster, efter de to orkaner Irma og Harvey gjorde det nødvendigt at suspendere Jones Act.

Homeland Security Acting Secretary Elaine Duke (th)

Jones Act gælder ikke i endnu en uge, har Trump-administrationen vedtaget.

Frem til d. 22. september vil det derfor være muligt for ikke-amerikanske skibe at sejle med amerikansk gods, fremgår det af en pressemeddelelse fra det amerikanske Department of Homeland Security.

Det skyldes, at der endnu ikke er skibe nok efter de to orkaner Harvey og Irma til at servicere det amerikanske tankmarked og sikre forsyningen af laster med diesel og benzin, og det derfor er nødvendigt at hive mere tonnage ind.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Det er meget sjældent, at USA ophæver Jones Act. Sidst, det skete, var i forbindelse med en anden orkan Sandy i december 2012.

De to kraftige orkaner, der har ramt USA de seneste uger, kan øge den økonomiske vækst i 2018. Det sker på grund af den genopbygning, der følger i hælene på orkanernes hærgen.

Det sagde chefen for den amerikanske forbundsbanks afdeling i New York for nylig ifølge Ritzau.

"Den langsigtede effekt af disse katastrofer er, uheldigvis, at den økonomiske aktivitet stiger, fordi du skal genopbygge alle de ting, der er blevet beskadiget i stormene," sagde William Dudley i et interview med tv-stationen CNBC.

Olieprisen stagnerer, mens raffinaderier kommer sig efter orkaner

USA suspenderer Jones Act efter to orkaner

Maersk forbereder sig på den tropiske storm Irma

Forsiden lige nu

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere