ShippingWatch

Her er sidste uges vigtigste historier på ShippingWatch

En langvarig konflikt i Gøteborg, der koster Maersk dyrt i 2017, overlevelseskamp i tyske Rickmers og ny topchef i Blue Water Shipping var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

APM Terminals direktør i Gøteborg Havn, Henrik Kristensen, gjorde status efter lang tids konflikt: 35 pct. af containerne er tabt. Røde tal for hele 2017 efter et tre-cifret mio-tab, og storkunder er forsvundet.

"Nu skal vi kæmpe os tilbage," sagde Henrik Kristensen til ShippingWatch.

APM Terminals i Gøteborg får underskud i 2017

 

Bertram Rickmers i budkrig om sin egen forretning

Dele af Rickmers-gruppen overlever den overraskende konkurs, der for et par måneder siden slog benene væk under den store tyske shippingkoncern.

Skibsreder Bertram Rickmers har sammen med den tyske Zeaborn-gruppe lavet et konsortium, som har vundet en budkrig om shipmanagement-divisionen i gruppen og lægger et tocifret millionbeløb i euro.

Bertram Rickmers og Zeaborn køber del af kollapsede Rickmers

Han er Tysklands nye storinvestor i shipping

 

Blue Water Shipping henter ny topchef lokalt

Blue Water Shipping med hovedsæde i Esbjerg har fundet sin nye topchef i byen med CEO i Esvagt, Søren Nørgaard Thomsen, efter halvandet år med stifter og ejer Kurt Skov som overgangsfigur.

Blue Water Shipping henter Esvagts topchef

"Nu skal vi til at se nogle flere mønter på bundlinjen"

 

Grønlandsk investering

Der er behov for en investering i milliardklassen over de kommende år for at sikre den nye strategi for Royal Arctic Line og besejlingen til og fra Grønland. Sådan beskrver CEO Verner Hammeken udviklingen i en orientering til rederiets ansatte, hvor han satte et konkret beløb på investeringerne i infrastruktur, som han betegner som "meget langsigtede og rækker mindst 15 år ud i tiden.

Milliardinvestering skal sikre Royal Arctic Lines kurs

 

Læs også interviews med Bjørn Højgaard, CEO i Anglo-Eastern Univan Group, med CEO Hans Feringa i kemikalierederiet Team Tankers og om vigtig viden, der gik tabt, da en central medarbejder i Maersk Supply Service blev fyret i forløbet op til ulykken, hvor to skibe fra Maersk Supply Service sank under bugsering.

Bjørn Højgaard forudser yderligere konsolidering i shipmanagement

Team Tankers vil bruge op til 400 mio dollars på opkøb

Inspektør blev fyret få måneder før Maersk-forlis

 

 

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere