ShippingWatch

HH Ferries afviser at have underbetalt ansatte

"Der er ikke tale om, at medarbejderne er underbetalt," siger HH Ferries' COO Jens Ole Hansen til ShippingWatch, efter at 3F vil trække to rederier i færgegruppen i Arbejdsretten.

Foto: POLFOTO/Signe Bidstrup

HH Ferries afviser, at to rederier i koncernen siden 1. marts har underbetalt sine cateringarbejdere, hvilket ifølge 3F har været tilfældet.

Derfor vil fagforeningen gå rettens vej via Arbejdsretten for at få rederierne til at efterbetale hele beløbet til 3F, som har overenskomsten, ligesom at de to rederier "skal betale en bod for det, de har gjort."

Overfor ShippingWatch afviser HH Ferries' COO Jens-Ole Hansen, at medarbejderne er blevet underbetalt.

"Vi fører ikke forhandlinger i pressen. Jeg undrer mig over retorikken. Der er ikke tale om, at medarbejderne er underbetalt," siger Jens Ole Hansen til ShippingWatch.

"Det er ikke unormalt i forbindelse med overenskomstforhandlinger, som jo ikke var færdige med 1. marts, at der skal ske en efterregulering, når de er faldet på plads," fortsætter han.

Hvad betyder de efterreguleringer?

"Det betyder, at de overenskomster, som er gældende med den nye overenskomst, bliver efterreguleret fra 1. marts."

Har en anden opfattelse

I pressemeddelelsen fra 3F lyder det, at medarbejderne burde have fået en lønregulering efter vedtagelsen af nye overenskomster, hvilket fagforeningen ikke mener, har været tilfældet.

Desuden mener fagforeningen, at de to rederier i HH Ferries-gruppen, HH Feries Management A/S og HH Feries Øresund A/S, hverken har orienteret de ansatte søfolk eller 3F Privat Service, Hotel & Restauration, der har overenskomsterne.

På et fællesmøde, som 3F indkaldte til, afviste HH Ferries ifølge fagforeningen, at de havde brudt overenskomsten, og derfor vil 3F nu trække de to rederier i Arbejdsretten.

"Vi har en anden opfattelse, men nu har vi gjort det bekendt på det fællesmøde, som er blevet afholdt, og derfor eksekverer vi selvfølgelig de efterreguleringer," siger Jens Ole Hansen til ShippingWatch, der tilføjer, at HH Ferries tager dialogen med fagforeningen.

Han vil ikke kommentere, hvordan HH Ferries ser på de krav, 3F stiller til rederiet. Ej heller om sagen her er den eneste overenskomstorienterede, der for tiden kører med 3F.

3F anklager HH Ferries-rederier for at underbetale ansatte

HH Ferries finder ny CEO

Rederier: Svensk dobbeltkontrol var en forkert løsning

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere