ShippingWatch

Kinas importvækst tegner godt for tørlast

Kinas eksportvækst i august skuffede, men importen steg derimod mere end måneden før og også mere end antaget. Det tegner godt for tiltroen til en stigende global efterspørgsel.

Den kinesiske eksportvækst kunne ikke holde dampen oppe i august, og trods en forventet afmatning skuffer dagens data. Importen steg derimod mere end måneden før og også mere end antaget, hvilket tegner godt for tiltroen til en stigende global efterspørgsel.

Det fremgår af data fra de kinesiske myndigheder fredag morgen.

Eksporten steg med 6,9 pct. i august målt i yuan og øgede 5,5 pct. målt i dollars.

Ifølge Bloomberg News havde økonomer ventet en stigning på 8,7 pct. i yuan og på 6,0 pct. i dollars.

I juli steg den kinesiske eksport med 11,2 pct. i yuan og med 7,2 pct. målt i dollars.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Importen steg samtidig i august med 14,4 pct. i yuan, hvilket var mere end de ventede 11,7 pct. Målt i dollars steg importen med 13,3 pct. mod en ventet stigning på 10,0 pct.

Det kinesiske handelsoverskud faldt til 42,0 mia. dollars i august fra 46,7 mia. dollar i juli. Overskuddet var 6,5 mia. dollar mindre end ventet blandt økonomerne.

Kinas import og eksport falder markant i juli

Minegigant bekræfter stigende vækst i Kina

Kinas økonomi voksede bedre end ventet i andet kvartal

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere