ShippingWatch

Markant færre unge starter på skibsføreruddannelsen

Studerende, der i år starter på skibsfører- og juniorofficersuddannelsen, er faldet med 21 pct. i forhold til 2016, viser nye tal ifølge Søfartens Ledere

Foto: Søfartens Ledere

Antallet af studerende, der i år starter på skibsfører- og juniorofficersuddannelsen, er faldet med 21 pct. i forhold til 2016.

Det viser nye tal fra SIMAC, Skagen Skipperskole og Marstal Navigationsskole, skriver Søfartens Ledere torsdag. 

Kilde: Søfartens Ledere

I 2016 var der 216 unge, der startede på skibsfører- og juniorofficersuddannelse. I 2017 er tallet blot 170, og det er selv om Skagen Skipperskole de seneste to år har indført skibsføreruddannelse.

Dyk i antal af maritime studerende bekymrer rederierne 

De maritime uddannelser har i 2017 haft særdeles svært ved at tiltrække nye studerende, og det betyder tomme stole flere steder.

Rederne: Stabil dansk beskæftigelse på DIS-skibe 

Navigatører: Hvorfor svigter de unge det maritime erhverv? 

Optaget falder for fire ud af fem maritime skoler

"Det er ikke nok kun at træffe valg med hovedet" 

 

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Maersk-satsningen Tradelens har taget hul på kinesisk udrulning

Maersk og IBM's digitale satsning Tradelens har allieret sig med statsejet kinesisk selskab om en udrulning i Kina for at få kinesiske importører og eksportører ombord. Kina er et kritisk marked for platformen, som der fra Esplanaden ventes klar vækst fra i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs