ShippingWatch

Markant færre unge starter på skibsføreruddannelsen

Studerende, der i år starter på skibsfører- og juniorofficersuddannelsen, er faldet med 21 pct. i forhold til 2016, viser nye tal ifølge Søfartens Ledere

Antallet af studerende, der i år starter på skibsfører- og juniorofficersuddannelsen, er faldet med 21 pct. i forhold til 2016.

Det viser nye tal fra SIMAC, Skagen Skipperskole og Marstal Navigationsskole, skriver Søfartens Ledere torsdag.

Kilde: Søfartens Ledere

I 2016 var der 216 unge, der startede på skibsfører- og juniorofficersuddannelse. I 2017 er tallet blot 170, og det er selv om Skagen Skipperskole de seneste to år har indført skibsføreruddannelse.

Dyk i antal af maritime studerende bekymrer rederierne

De maritime uddannelser har i 2017 haft særdeles svært ved at tiltrække nye studerende, og det betyder tomme stole flere steder.

Rederne: Stabil dansk beskæftigelse på DIS-skibe

Navigatører: Hvorfor svigter de unge det maritime erhverv?

Optaget falder for fire ud af fem maritime skoler

"Det er ikke nok kun at træffe valg med hovedet"

 

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere