ShippingWatch

Tyske NSB laver joint venture og når op på knap 100 skibe

Den tyske gruppe NSB er gået sammen med indonesiske Temasline om et joint venture i den indonesiske hovedstad Jakarta og øger sin operererende flåde til 96. Ingen af skibene sejler i dag på tysk flag.

Tyske NSB Group har lavet et joint venture med det indonesiske containerselskab Temasline. Det nye samarbejde hedder PT Asia Marine Tema og sender NSB-gruppens operererede flåde op på 96 skibe i alt.

Det skriver gruppen i en pressemeddelelse. Den nye aftale er en del af selskabets satsning på at udvide sin forretning mod internationale markeder og væk fra den pressede tyske shippingsektor. Ved udgangen af sidste år ændrede selskabet navn fra Reederei NSB og samlede sine fem datterselskaber under navnet NSB Group.

Og frem mod 2020 vil gruppens struktur ændre sig, skriver NSB.

"Det nyeetablerede forretningssamarbejde med Temasline understreger det globale fokus for NSG Group. Partnerskabet er en vigtig del af den reorganisering, vi begyndte i 2014," siger Tim Ponath, COO i NSB, i meddelelsen og understreger, at det nye selskab styrker NSB's netværk i Sydøstasien.

Har sagt farvel

Tilbage i 2014 meddelte gruppen, der er en af Tysklands største containeroperatører, overraskende, at man ville udflage hele sin flåde af dengang 38 skibe og afskedige 486 tyske søfarende.

Med den økonomiske situation i den tyske shippingindustri havde containeroperatøren ikke råd til at blive, lød argumentet.

I andet kvartal i år er udmeldingen blevet en realitet, og NSB Group har udflaget alle sine skibe fra Tyskland.

Tysk containeroperatør samler forretningen under nyt navn

Tyske redere advarer om om yderligere udflagning

Tysk containerrederi udflager hele sin flåde

Forsiden lige nu

Søfartens Ledere fusionerer med Lederne

Navigatørernes fagforening Søfartens Ledere fusionerer med Lederne fra 1. juli og skifter navn til Lederne Søfart. "Vi kan komme ind hos dem og forblive en selvstændig organisation," siger formand Bjarne Cæsar Jensen til ShippingWatch.

Dansk oliechef: Olieprisen påvirker ikke vores investeringer

De høje oliepriser har ingen betydning for de fremtidige investeringer fra Ineos side, fortæller chefen for det nye, danske selskab. Han spår i stedet om en fremtid, hvor olieprisen hverken vil være høj eller lav, da den hurtige skiferproduktion vil kunne holde prisen i skak.

Singapores terminalgigant vokser knap 10 procent

Singapores store terminalgruppe PSA voksede med 9,8 pct. i 2017 målt i forhold til 2016, når man måler på antallet af håndterede containere. Ny teknologi og usikkerhed præger de kommende år, lyder det fra formand og CEO for PSA, Tan Chong Meng.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere