ShippingWatch

Sydkoreas nye støtteselskab får egenkapital på 4,5 mia dollars

De sydkoreanske myndigheder har dannet en ny organisation, som skal støtte rekonstruktionen af landets kriseramte shippingindustri. Selskabet får en egenkapital på 4,5 mia. dollars, skriver lokale medier.

Om et år bliver en ny sydkoreansk organisation, der skal støtte landets kriseramte shippingsektor, en realitet.

For nylig annoncerede landets ministerium for hav og fiskeri planen for at etablere Korea Maritime Promotion Corporation med en egenkapital på 4,5 mia. dollars, skriver Business Korea.

Selskabet bliver et såkaldt power-house, som skal støtte shippingindustrien finansielt og industrielt, hvor især konkursen i Hanjin Shipping ses som skræmmeeksemplet.

Hvor et af landets største containerrederier faldt sammen, lykkedes det regeringen at redde det store værft Daewoo med en milliardindsprøjtning, som fik EU til at kritisere Korea for statsstøtte.

Ifølge mediet skal Korea Maritime Promotion Corporation også støtte industrien ved at stille garanti for skibe og terminaler og investere i ældre skibe.

Kinesisk kæmpeordre ryster sydkoreanske værfter

Blackrock overvejer investering i koreanske HMM

DSME kan blive købt af sydkoreanske konkurrenter

Forsiden lige nu

Søfartens Ledere fusionerer med Lederne

Navigatørernes fagforening Søfartens Ledere fusionerer med Lederne fra 1. juli og skifter navn til Lederne Søfart. "Vi kan komme ind hos dem og forblive en selvstændig organisation," siger formand Bjarne Cæsar Jensen til ShippingWatch.

Dansk oliechef: Olieprisen påvirker ikke vores investeringer

De høje oliepriser har ingen betydning for de fremtidige investeringer fra Ineos side, fortæller chefen for det nye, danske selskab. Han spår i stedet om en fremtid, hvor olieprisen hverken vil være høj eller lav, da den hurtige skiferproduktion vil kunne holde prisen i skak.

Singapores terminalgigant vokser knap 10 procent

Singapores store terminalgruppe PSA voksede med 9,8 pct. i 2017 målt i forhold til 2016, når man måler på antallet af håndterede containere. Ny teknologi og usikkerhed præger de kommende år, lyder det fra formand og CEO for PSA, Tan Chong Meng.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere