ShippingWatch

Brasilien vil stramme op på ophugning

De brasilianske myndigheder er på vej med ny lovgivning, der skal regulere, hvor brasilianske skibe hugges op. Målet er at forhindre, at de lander på de omdiskuterede beachingstrande i Sydasien, skriver Bloomberg.

Foto: /ritzau/AP/Adil Shakil

Den brasilianske regering vil sætte en stopper for, at brasilianske skibe for eksempel fra minegiganten Vale eller det statslige olieselskab Petrobras lander på beachingstrandene i Sydasien, hvor ophugning sker under stærkt kritiserede forhold.

Derfor arbejder myndighederne med at indføre lovgivning på området, skriver Bloomberg.

En del af lovgivningen står blandt andet til at blive, at rederierne kan få en både på op til 3,2 mio. dollars, hvis de lader skibe hugge op uden at følge IMO's konvention for ansvarlig ophugning - den såkaldte Hongkong-konvention.

NGO'en Shipbreaking Platform, der arbejder med at sikre ansvarlig ophugning, kritiserede tidligere på året, at både Petrobras og Vale har solgt skibe til ophugning, som ikke har overholdt reglerne for transport af farlige materialer.

Vale får fordoblet flåden af kæmpeskibe 

Vale sælger to kæmpeskibe til kinesere 

Dansk skroftværft frygter EU-ja til tyrkere 

Mere fra ShippingWatch

Euronav taber 71 mio dollar i første kvartal

Euronav har ligesom konkurrenterne fået en svær start på 2021. Underskuddet for første kvartal lander på 71 mio. dollar. Et svagt marked er fortsat ind i andet kvartal ifølge topchef. Opdateres.

EU er klar med bolværk mod kinesisk statsstøtte

Efter blandt andet flere kinesiske opkøb i europæiske havne gennem de senere år, spiller EU-Kommissionen nu ud med et instrument, der skal sikre, at udenlandsk statsstøtte ikke går ind og undergraver konkurrencen for europæiske virksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs