ShippingWatch

Topaz tror på vækstmuligheder i 2018

Andet kvartal ledte til et underskud på 10 mio. dollars for offshorerederiet Topaz. "Vi begynder at se nogle tegn på bedring i markedet og forventer, at 2018 vil give bedre muligheder for vækst," siger CEO René Kofod-Olsen.

Andet kvartal var ikke noget at skrive hjem om for offshorerederiet Topaz Energy and Marine, der fik et underskud på 10 mio. dollars mod 0,7 mio. dollars i samme periode sidste år, viser regnskabet torsdag.

Omsætningen faldt i perioden fra 71,8 mio. dollars til 57,4 mio. dollars, og ligesom andre rederier i olie og gas, kan Topaz ikke komme uden om nedturen i markedet, der har været underdrejet i flere år nu. Alligevel er CEO René Kofod-Olsen optimistisk for det kommende år.

"Vi begynder at se nogle tegn på bedring i markedet, og vi forventer, at 2018 vil give bedre muligheder for vækst," siger han i en kommentar til regnskabet.

Regnskabet kommer da også kort efter nyheden om en ny kontrakt på 100 mio. dollars fra august, hvor Topaz landede en aftale med Emirates National Oil Company på fem år, hvor rederiet skal levere seks skibe til olieselskabet.

I det forgangne kvartal havde offshorerederiet en udnyttelsesgrad af flåden på 62,6 pct., hvilket ifølge direktøren afspejler de svære forhold på spotmarkedet i løbet af perioden.

"I Azerbaijan, som er vores mest betydelige operation i Det Kaspiske Hav, havde vi en solid kontraktsdækning med en udnyttelse på 95 pct. og et tegn på styrken på vores forretning i regionen," siger han.

I første halvår har rederiet haft besparelser for 14 mio. dollars sammenlignet med perioden sidste år.

Udover Kofod-Olsen sidder endnu en dansker med i topledelsen hos Topaz, nemlig Martin Helweg, der i april skiftede fra Svitzer til en stilling som COO hos det Dubai-baserede offshorerederi.

Svære markeder trækker Topaz i minus i første kvartal

Tidligere Svitzer-direktør skifter til Topaz

Topaz ramt af nedskrivninger på skibe i 2016

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere