ShippingWatch

"For optimistiske" forventninger til Maersk Lines indtjening

Svenske Handelsbanken mener, at markedet tror for meget på en bedring i containerindustrien. Banken tror derfor ikke, at der bliver tale om den fremgang for Maersk Line, som der forventes. Investeringsbanken Jefferies har et helt andet syn.

PR-foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line

Der bliver ikke tale om den enorme fremgang for Maersk Line, som markedet forventer. Det er holdningen hos Handelsbanken, der har et af de mere skeptiske syn på indtjeningsudsigterne i A.P. Møller-Maersks containerrederi.

Maersk-koncernen har lovet en forbedring i indtjeningen på 1 mia. dollars i Maersk Line i år i forhold til 2016 - også selv om rederiet gik fra overskud til underskud i første kvartal. Men fragtraterne er i bedring, lovede Maersk-ledelsen, og aktiemarkedet har hidtil vist tiltro til de løfter.

Beskeden volumenvækst

Vi vurderer, at markedets indtjeningsestimater for Maersk Line er for optimistiske, og vi ser derfor risiko for skuffelser forude,

Handelsbanken
Handelsbanken ser dog anderledes på sagerne.

"Vi vurderer, at markedets indtjeningsestimater for Maersk Line er for optimistiske, og vi ser derfor risiko for skuffelser forude," skriver banken i en kommentar tirsdag.

"Volumenvæksten vil efter vores vurdering kun blive beskeden i år (indtil videre kun 1 pct. i år). Samtidigt kommer der ny kapacitet på markedet, hvilket vil lægge pres på fragtraterne. Herudover presser stigende brændstofomkostninger indtjeningen," argumenterer Handelsbanken.

Banken forventer også, at tilgangen af ny kapacitet vil fortsætte med at presse rederiernes indtjening i 2018 - måske endda i endnu højere grad.

Handelsbanken fastholder derfor sin pessimistiske anbefaling af Mærsk-aktien, som lyder "reducér." Kursmålet blev senest oplyst til 10.800 kr. ifølge data fra Bloomberg.

Til sammenligning koster en Maersk B-aktie 12.970 kr. tirsdag middag på børsen i København.

Jefferies ser stort potentiale

Bankens vurdering adskiller sig dermed væsentligt fra Jefferies. Her lød forventningen for nylig fra investeringsbanken, at resultatet for 2017 for Maersk Line vil blive forbedret med hele to mia. dollars - dobbelt så meget, som CEO Søren Skou i Maersk Line tidligere har udtrykt forventning om.

Jefferies vurderede ved den lejlighed, at efterspørgslen vil stige med 5 pct. på containertransport. Sammenholdt med et ophugningsniveau på 3,5 pct. vil det tage en god bid af overkapaciteten på det hårdt plagede containermarked, lød det herfra.

Jefferies forventer markant forbedring af Maersk Lines årsresultat

Maersk Line udsætter nødløsning i Qatar-konflikt

Maersk Line låner penge ud til kundernes containerfragt

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere