ShippingWatch

Hapag-Lloyd: Integrationen af UASC går efter planen

Trods striden mellem Qatar og flere nabolande så går integrationen af UASC efter planen, siger Hapag-Lloyds CEO Rolf Habben Jansen til Reuters.

Integrationen af UASC går efter planen for Hapag-Lloyd, som indtil nu ikke har mærket de store konsekvenser af konflikten mellem Qatar og flere nabolande.

Operationsmæssigt er alt under kontrol,

Rolf Habben Jansen, Hapag Lloyd, ifølge Reuters
Det slår det tyske containerrederis CEO Rolf Habben Jansen fast overfor Reuters.

"Blokaden af Qatar har indtil videre ikke forårsaget væsentlige problemer i vores forretning. Operationsmæssigt er alt under kontrol," siger CEO'en til Reuters, hvor han også bekræfter, at fusionen mellem UASC og Hapag Lloyd går efter planen og forventes at være færdiggjort i slutningen af årets tredje kvartal.

Yderligere lyder det fra Habben Jansen til nyhedsmediet, at antallet af medarbejdere vil blive reduceret med mellem 10 og 12 pct. over de næste halvandet til to år.

Fusionen mellem Hapag-Lloyd og UASC faldt på plads i sidste måned, hvor Qatar i form af Qatar Holding blev ny storaktionær i det tyske rederi med 14,4 pct. af aktierne, mens Saudi-Arabien - et af de nabolande, der anklager Qatar for at støtte terrorisme - sidder på 10 pct.

Alphaliner: Problematisk for emission

I sidste uge vurderede Alphaliner, at konflikten i området kan være problematisk for Hapag-Lloyds kommende kapitaludvidelse, der skal til for at få overtagelsen af UASC endeligt på plads.

Qatar-blokade kan ramme Hapag-Lloyds kapitaludvidelse

Qatar Holding - et datterselskab af Qatar Investment Authority (QIA) - der er ejet af staten Qatar, har sammen med en fond fra Saudi-Arabien nemlig aftalt at understøtte 50 pct. af den planlagt aktieudvidelse på 400 mio. dollars, som er planlagt til at finde sted seks måneder efter fusionen.

"Det er på nuværende tidspunkt uklart, hvordan aktionærerne i Hapag-Lloyd vil løse de komplikationer, som udspringer af den diplomatiske strid mellem Qatar og sine tidligere mellemøstlige partnere i UASC," skrev analysehuset i sidste uge.

Gælden i Hapag-Lloyd beløber sig til 8,3 mia. dollars efter overtagelsen af UASC.

Qatar-krisen er havnet i Hapag-Lloyds bestyrelse

Redere på stribe suspenderer Qatar

Qatar om nabostrid: "Vi er ikke klar til at overgive os"

Hapag-Lloyd udsender tidslinje for UASC-fusion

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere