ShippingWatch

Snabe: Sløv lovgivning kvæler digitaliseringen

Maersk-formanden mener, at digitaliseringen løber fra Danmark på grund af sløv lovgivning. "Der har vi brug for hurtigere og mere eksperimenterende lovgivning," siger han til Børsen.

Jim Hagemann Snabe, bestyrelsesformand for Maersk, advarer i dagens udgave af Børsen om, at digitaliseringen løber fra Danmark, fordi den udvikler sig hurtigere end lovgivningen herhjemme.

Maersk-formanden mener, at digitaliseringen sprinter fra lovgivningen, og at gabet mellem det teknisk mulige og det lovlige udvides. Derfor skal vi bruge mere eksperimenterende lovgivning, gerne med udgangspunkt i pilotprojekter, vi kan lære af.

"Der har vi brug for hurtigere og mere eksperimenterende lovgivning, hvor vi prøver nogle ting af, lærer af det, og så forbedrer lovgivningen, i stedet for de meget lange processer, hvor vi får et dødvande, hvor vi ingenting kan, og ingenting lærer," siger Jim Hagemann Snabe til Børsen.

Selvom Danmark egentlig har et rigtig godt udgangspunkt for digitalisering i kraft af vores størrelse, løber digitaliseringen fra os. Danmark har ellers alle forudsætninger for at holde fast i den digitale førertrøje, da vores størrelse gør os til et perfekt pilotland, mener Jim Hagemann Snabe.

"I dag handler det om at være hurtig. Nu er størrelse en ulempe. Der har Danmark en fordel. Jo hurtigere vi omstiller os, desto større chance har vi for at skabe flere job, end vi mister," siger bestyrelsesformanden.

Maersk Line: Vi har et serviceproblem

Maersk i stort digitaliserings-sats med Microsoft

Kuehne+Nagels topchef: Containerindustrien har et problem

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere