ShippingWatch

John Fredriksen vil blokere DHT-handel med 11 tankskibe

John Fredriksens tankrederi Frontline går nu rettens vej for at blokere DHT Holdings køb af BW Groups 11 VLCC-skibe, skriver flere medier. Samtidig er tankrederiet kommet med et nyt købstilbud på DHT.

Tankrederiet Frontline, der er kontrolleret af John Fredriksen, går nu rettens vej for at blokere DHT Holdings overtagelse af BW Groups flåde på 11 VLCC-skibe, skriver flere medier.

Frontline har tirsdag indgivet en klage til New York Supreme Court, hvor man beder om, at overtagelsen midlertidigt bliver blokeret. Samme dag skulle tankrederiet have forsøgt sig med et tredje købstilbud på DHT Holdings, hvor rederiets aktionærer tilbydes en pris, der ligger 16,7 pct. over aktiekursen. Angiveligt lyder det dog fra Frontline, at DHT's bestyrelse har blokeret købstilbuddet, skriver Tradewinds.

DHT's opkøb af hele BW Groups flåde blev meddelt 23. marts. De 11 VLCC-skibe har en værdi af 538 mio. dollars, og handlen vil blive finansieret med en blanding af kontanter, bankgæld og aktier, lød det på det tidspunkt. Samtidig ville handlen medføre, at BW Group bliver ny storaktionær i DHT, hvor man fremover vil eje 33,5 pct. af aktierne og få to pladser i bestyrelsen.

Frontline har to gange tidligere på året forsøgt at overtage DHT Holdings, men DHT-bestyrelsen har ved tidligere lejligheder betegnet købstilbuddet som utilstrækkeligt.

Oven på det mislykkede købsforsøg lød det efterfølgende, at John Fredriksen ville sælge ud af sine aktier i DHT Holdings. Ifølge Tradewinds lyder det i rederiets klage, at Frontline pt. sidder på 13,4 pct. af aktierne i DHT Holdings, men vil reducere beholdningen til 8,9 pct., hvis handlen med BW Group går igennem.

Fredriksen sælger ud af DHT efter forgæves bud

Carsten Mortensen skaber VLCC-kæmpe med DHT

Frontline undrer sig over afvisningen fra DHT

Forsiden lige nu

Søfartens Ledere fusionerer med Lederne

Navigatørernes fagforening Søfartens Ledere fusionerer med Lederne fra 1. juli og skifter navn til Lederne Søfart. "Vi kan komme ind hos dem og forblive en selvstændig organisation," siger formand Bjarne Cæsar Jensen til ShippingWatch.

Dansk oliechef: Olieprisen påvirker ikke vores investeringer

De høje oliepriser har ingen betydning for de fremtidige investeringer fra Ineos side, fortæller chefen for det nye, danske selskab. Han spår i stedet om en fremtid, hvor olieprisen hverken vil være høj eller lav, da den hurtige skiferproduktion vil kunne holde prisen i skak.

Singapores terminalgigant vokser knap 10 procent

Singapores store terminalgruppe PSA voksede med 9,8 pct. i 2017 målt i forhold til 2016, når man måler på antallet af håndterede containere. Ny teknologi og usikkerhed præger de kommende år, lyder det fra formand og CEO for PSA, Tan Chong Meng.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere