ShippingWatch

Svitzers skatteforhold gransket af svenske myndigheder

Svitzers aktiviteter på Færøerne drives fra Sverige, og derfor skal rederiet betale svensk skat, lyder det fra de svenske skattemyndigheder i medie. Svitzer bekræfter og oplyser, at rederiet diskuterer sagen med myndigheden.

Svenske Skatteverket har kigget Svitzers skatteforhold efter i sømmene for de seneste år og er nået frem til den konklusion, at rederiet skal betale skat i Sverige for selskabets færøske aktiviteter i form af de slæbebåde, der sejler under færøsk flag.

Det skriver svenske sjofolk.se.

De svenske skattemyndigheder finder, at Svitzers færøske selskab med slæbebåde på færøsk flag drives fra Gøteborg i Sverige. Beslutningen betyder, at Svitzer skal betale svensk skat for indkomståret 2011-2012.

"Søfart er ofte opdelt i forskellige selskaber, og det kan være svært at udrede, hvem der gør hvad. Det centrale for beskatningen er hvor kerneforretningen drives. I Svitzers tilfælde har vi konkluderet, at det hovedsageligt sker fra Göteborg," siger Johan Lundberg, regional koordineret for Skatteverkets afdeling for udlandstransaktioner, ifølge sjofolk.se.

Svitzer bekræfter overfor ShippingWatch, at rederiet diskuterer sagen med de svenske skattemyndigheder, og at man af samme grund ikke ønsker at udtale sig om den endnu.

Tidligere Svitzer-direktør skifter til Topaz

Svitzers vækst i Asien er svagere end forventet

Svitzer skruer op for Brasilien

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere