ShippingWatch

Krydstogtssæson 2017 slår alle rekorder i København

Det går fortsat kun fremad for antallet af krydstogtsskibe og antallet af passagerer, der kommer til København. Tallene for 2017 viser, at der er tale om et nyt rekord-år.

Antallet af krydstogtsskibe og de passagerer, der strømmer til København, slår alle rekorder i 2017, viser tal som Københavns Havn har offentliggjort.

I år regner havnen med, at 323 krydstogtsskibe vil anløbe havnen i sæsonen, som indledes den 15. april, hvor skibet Aidacara ankommer til København.

Det er en del mere end sidste år, hvor der kom 311 krydstogtsskibe til hovedstaden.

I år vil de 151 være de såkaldte turn-around calls, hvor passagererne på skibene både påmønstrer og går fra borde i København.

COO inden for Cruise & Ferries i Copenhagen Malmø Port, Arnt Møller Pedersen glæder sig over udviklingen, og at der kommer 15 pct. flere passagerer med krydstogtsskib til havnen i år, eller 850.000.

Der er tale om 72 forskellige skibe, der anløber byen, fra 35 forskellige rederier. 55 af anløbene er med de helt store skibe, som fragter mere end 4000 passagerer.

Stigende omsætning i Københavns Havn i 2016

Aarhus Havn vil hente vækst hos konkurrenterne

Danske havnebyer får over en million skibsturister i år

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere