ShippingWatch

Somaliske pirater kan have kapret endnu et skib

For tredje gang inden for kort tid menes somaliske pirater at have kapret et skib i Adenbugten, skriver Reuters. Kapringen skulle have fundet sted lørdag. Der er tale om et tørlastskib.

Pirater i Somalia mistænkes for at stå bag endnu en kapring af et skib. Det skriver nyhedsbureauet Reuters på baggrund af oplysninger fra et sikkerhedsfirma.

Det er i så fald den tredje kapring på kort tid, efter at regionen i flere år har været forskånet for kapringer, især på grund af tilstedeværelsen af internationale flådefartøjer.

En embedsmand fra Puntland Marine Police Force oplyser, at det pågældende tørlastskib sejler under Tuvalu-flag under navnet OS35.

Navigatører frygter for sikkerheden ved Somalia

Graeme Gibbon-Brooks, der er chef for sikkerhedsfirmaet Dryad Maritime Intelligence, siger ifølge Reuters, at kapringen er bekræftet i shippingindustrien.

Den britiske søfartsenhed UKMTO, The United Kingdom Maritime Trade Operations, der koordinerer shipping i Adenbugten, oplyser, at den lørdag fik meddelelse om, at et skib var under angreb og formentlig er blevet overtaget af pirater.

I sidste måned kaprede somaliske pirater et tankskib (foto), den første kapring i regionen siden 2012, med de trak sig tilbage efter sammenstød med en somalisk sikkerhedspatrulje.

Rederiforeningen afventer udviklingen i Somalia

Skib fra Indien er blevet kapret ud for Somalia

Somaliske pirater kaprer fartøj

FN: Kapring viser fortsat høj piratrisiko ved Somalia

Pirater i Somalia frigiver tankskib og besætning

 

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere