ShippingWatch

Medie: EU parat til at godkende Maersks rederiopkøb

EU-Kommissionen er ifølge Reuters klar til at godkende Maersk Lines køb af det tyske rederi Hamburg Süd, efter at rederiet har givet afkald på handelsruter.

Maersk Line får snart EU's ord på, at rederiet officielt må indlemme tyske Hamburg Süd i sin organisation, skriver Reuters.

EU's konkurrencemyndigheder vil ifølge en anonym kilde, som kender til sagen, godkende Maersks opkøb af Hamburg Süd.

EU's villighed til at godkende købet er angiveligt kommet efter, at Maersk har indvilliget i at fjerne Hamburg Süd fra visse handelsrutegrupper. En talskvinde fra Maersk fortæller Reuters, at koncernen forventer en afgørelse tidligt i næste uge.

I slutningen af marts udsatte EU sin endelige beslutning om opkøbet, efter at de to rederier ifølge Bloomberg gav indrømmelser til EU.

Fusionen skal godkendes af relevante myndigheder verden over og ventes derfor først at gå igennem i slutningen af 2017. Nikker myndighederne ja til opkøbet, vil Maersk Lines øge sin kapacitet markant. Det gælder ikke mindst i Latinamerika, hvor Hamburg Süd har sin kerneforretning, og i Tyskland, hvor rederiet lejer skibe fra tyske skibsejere og uddanner tyske søfolk på sine skibe.

Maersk sætter sydamerikansk containerrederi til salg

Maersk og Hamburg Süd giver indrømmelser til EU

Maersk og Oetker underskriver aftale om Hamburg Süd

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere