ShippingWatch

Sidste uges vigtigste historier på ShippingWatch

Et nyt tragisk skibsforlis, en kostbar bestikkelsessag i Hempel og tvivl om, hvorvidt erhvervsminister Brian Mikkelsen kan få godkendt dele af sine maritime vækstplaner i EU var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Et nyt tragisk skibsforlis har ramt søfarten. 22 besætningsmedlemmer er formentlig omkommet efter tørlastskibet Stella Daisys forlis i Sydatlanten omkring 2500 sømil ud for Uruguay for en uge siden. To besætningsmedlemmer blev samlet i live, og lige nu spekuleres der i årsagen til skibets forlis.

Krav om hurtig granskning af skibsforlis

Forsikringsselskab advarer om farlige laster efter forlis

Mineselskab: Forlist tørlastskib var lastet forsvarligt

Medie: Tørlastskib slog revner inden forlis

22 søfolk savnes efter dramatisk forlis

Kostbar bestikkelsessag i Hempel

Hempel, som blandt andet producerer skibsmaling, må hensætte 300 mio. kr. som følge af den sag om bestikkelse, selskabet selv meldte ud sidste år.

Hempel hensætter 300 mio i stor bestikkelsessag

Hempel-chef: Vi er nødt til at inddrage bagmandspolitiet

Hempel holder fast i shipping trods nedgang i 2016

Dansk strid med EU om tonnageskat

Den danske regering er i fare for at blive underkendt af EU-Kommissionen med sine forslag om at gennemføre mere gunstige skattevilkår for virksomheder, der arbejder i olie- og gasindustrien og med opsætning af havvindmøller i Nordsøen. Det erkender erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) over for ShippingWatch.

"Jeg er både irriteret og meget ærgerlig over, at vi endnu ikke har fået EU-Kommissionens godkendelse. Der er en risiko for, at det ikke vil ske, men vi kæmper stadig for det, og der er ikke truffet en afgørelse endnu," siger Brian Mikkelsen.

Minister: EU kan bremse dansk tonnageskat

Rederne: Dansk EU-nederlag vil være stærkt overraskende

Her er Søfartsstyrelsens plan for 2017

Tvivl om opsving i tørlast

Tørlastrederne skal ikke sætte deres lid til, at opsvinget i den kinesiske økonomi fortsætter. Finanspolitisk stimuli har drevet den øgede efterspørgsel, og nu ser det ud til, at regeringen vil forsøge at lægge en dæmper på boligmarkedet, siger to analytikere til ShippingWatch.

Analytikere: Kina trækker næppe tørlast ud af sumpen

"Det har helt sikkert været bedre end vi alle frygtede"

Golden Ocean åben for at udvide flåde yderligere

Pacific Basin øger indtjeningen på skibe i første kvartal

Hård konkurrence om bunkermarked

Konkurrencen om at levere brændstof ud for Skagen er blevet hårdere. Derfor har Monjasa ikke længere et fast bunkerskib tilknyttet selskabets olieterminal i Skagen Havn. Både Monjasas direktør og havnedirektøren forventer dog, at skibet vender tilbage.

Monjasa har fået hård konkurrence i Skagen Havn

Fredriksen slås for at redde Seadrill

John Fredriksens kriseramte rigselskab Seadrill har fået lov af sine banker til at udskyde gæld for i alt 2,4 mia. dollars med tre måneder. Dermed køber selskabet sig tid til at lande en restrukturering.

Seadrill køber tid med udsættelse af milliardgæld

Fredriksen arbejder i døgndrift for at redde Seadrill

Forsiden lige nu

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere